balalajka
No - ono pravé chilli con carne by malo byť z hovädzieho. Ja viem. Ale čo keď nám chutí aj z bravčového? A keď ho možno jesť zabalené "do ručičky", tak to je úúúúplná topka.
300 | gramov | bravčové mäso |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | červená paprika |
100 | gramov | červená fazuľa |
100 | gramov | sterilizovaná kukurica |
1 | kus | paradajka |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
1 | polievková lyžica | chilli korenie |
20 | gramov | čokoláda 70% |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | soľ | |
8 | kusov | tortilla |
8 | plátky | syr |
zväzok | petržlenová vňať |
Povedala som si, že tento rok bude plný výziev. Jednou z nich bolo aj každý týždeň skúsiť nový recept.
Mleté mäso sme mali tento týždeň už 2x a ja som sa nemohla a nemohla nejak dokopať to kilo mletého bravčového už dať zo sveta. Jeden deň boli guličky v rajčinovej omáčke k cestovinám ( to jedia iba chaloši).
Druhý deň boli talianske niečo ako karbonátky so zemiakom. A keď som sa už vážne začala obávať, aby to mäso po mne nielen nemrzlo, ale aj nekývalo z chladničky, tak som si povedala, že v sobotu by bolo skvelé urobiť niečo rýchle.
Napríklad buritá. A do nich čo chladnička dala. A dala - chilli con carne - teda niečo na ten spôsob.
Cibuľu nakrájame najemno. Orestujeme na 2 lyžiciach slnečnicového oleja. Pridáme mleté mäso a opekáme. Trvá to všetko relatívne málo času - možno 10 minút.pridáme rajčinu, papriku, fazuľu, kukuricu, paradajkový pretlak, korenie, chilli korenie, osolíme a poriadne premiešame. Na záver posypeme horkou čokoládou, ktorú riadne vmiešame. Nerobíme koláč - neprežeňte to s čokoládou. Tá je tam len fakt na chuť horkosti - preto volíme aj tmavú, vysoko percentnú.
Konzistencia tohoto "chilli" je takmer sypká. Rajčiny nenechávam rozvariť, rovnako nepodlievam mäso. Paprika môže byť chrumkavá. Ide o to, aby sa nám v tortille nerozčvachtala.
Na tortillu dáme plátok syru, chilli - asi 2-3 polievkové lyžice, posypeme peržlenovou vňaťkou, zabalíme a strčíme do grilovača na také 3 minútky, proste - kým nebudú zlatisté pásiky na nej. No a už len rozrežeme napoly, aby sa nám ľahšie vychutnávala so šalátom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.