
Mangold nepatrí zatiaľ u nás ku často používanej zelenine. Skúsili sme takú základnú úpravu.
Ingrediencie
2 | zväzky | mangold |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | chilli paprička |
1 | štipka | soľ |
1 | polievková lyžica | olej |
Postup
Mangold umyjeme a rozdelíme na stopku a listovú časť. Stopky nakrájame na kúsky hrubé asi 1 cm a v osolenej vode obvaríme 5 minút. Zlejeme vodu a osušíme. Listovú časť nakrájame na širšie "rezance"
Cesnak očistíme a nakrájame na jemné plátky. Olej rozpálime, vhodíme papričku a cesnak a chviľu opekáme. Pridáme obvarené stonky a trochu dusíme. Nakoniec vsypeme nakrájané listy a spolu restujeme do zmäknutia listovej časti, t.j. asi minútu. Jemne osolíme a môžeme podávať ako zeleninovú prílohu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.