Úplna klasika, čím viac druhov sa podarí zohnať, tým chutnejší

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 5 minút |
Ingrediencie
300 | gramov | paradajka |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | cukor |
1 | polievková lyžica | ocot |
1 | polievková lyžica | balzamikový ocot |
1 | polievková lyžica | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Inštrukcie
Cibuľu očistíme, nakrájame na jemné plátky a posolíme. Necháme, aby pustila šťavu, čím sa zníži jej ostrosť.
Paradajky nakrájame na mesiačiky. Ideálne je, ak máme k dispozícii rôzne druhy. Cibuľu vyžmýkame, premiešame s paradajkami. Pridáme cukor, oba druhy octu, olej a dobre premiešame. Nakoniec pridáme pár lyžíc vody, premiešame a podávame.
Na vrch môžeme ozdobiť nakrájanou bazalkou.
Postup:
