Popis
Ideálne jedlo na horúci deň. Vhodné ako príloha, prípadne s bagetou aj ako ľahký obed.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 10 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | väčšia uhorka |
250 | gramov | jogurt greckeho typu |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
2 | strúčiky | cesnak |
soľ, mleté čierne korenie, kôpor |
Inštrukcie
Ak je uhorka staršia, ošúpeme ju. Nastrúhame na hrubšie rezance tak, aby sme vnútro s jadierkami nepoužili. Osolíme, premiešame a necháme pustiť šťavu.
V miske zmiešame olivový olej s prelisovaným alebo nastrúhaným cesnakom, štipkou soli a mletým čiernym korením. Zamiešame s hustým gréckym jogurtom.
Uhorku vyžmýkame, pridáme k jogurtu a dobre premiešame. Posypeme sekaným kôprom a necháme v chladničku uležať aspoň hodinu.
Poznámky
Tzatziky môžeme podávať ako prílohu napríklad ku grilovaným jedlám alebo s pečivom ako ľahký obed či večeru.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Mňaaaaam, práve som dojedla. Robím podobne, akurát ja dávam olivový olej až vo finálnej fáze - polejem/pokvapkám ním každú porciu zvlášť. Posypem ešte čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou a pridám hrsť čiernych olív (typ kalamata).
Skúšala som dresing aj z kyslej smotany, bryndze/smotany, nivy/smotany, ale najčastejšie samozrejme jogurt. V každej oblasti Grécka to servírujú troška inak a ja som si urobila taký mix, čo mi najviac vyhovuje. Opečená hrianka natretá cesnakom ....dovi-dopo bozkávanice
a keď sú dobré časy (fakt že dobré), tak aj orosené deci bieleho vínka 
P.S. Uhorkovú vodu vypijem alebo nacapkám na pleť. Akurát som dnes čítala aká je zdraviu prospešná pre organizmus.