Popis
Skúšam rôzne variácie na zemiakový šalát, nemusí byť vždy len s majonézou aj zdravšia verzia bola jedná .... zato príloha nebola zas moc zdravá to aby sa vyvážilo

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
8 | kusy | zemiakov stredne veľkých |
1 | zväzok | redkvičky |
200 | gramov | mrazený hrášok |
2 | kusy | cibule veľké |
60 | gramov | mix listových šalátov |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | deciliter | vody, soľ, cukor, ocot, mleté čierne koreni |
1 | polievková lyžica | horčice |
Inštrukcie
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, očstíme a nakrjame na plátky. Hrášok uvaríme v slanej vode približne 5 min aby ostal chrumkavý. Redkvičky očistíme a nastrúhame na tenké plátky. Cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky a uvaríme v sladkokyslom náleve - voda, soľ, ocot, cukor, podľa svojej chuti. Do ešte teplého pri iešame horčicu tiež podľa svojej chuti ja som dala kremžskú.Salátove listy umyjeme a vysušíme ( mala som mix Misticanza ). Zemiaky zalejeme cibuľou a zľahka premiešame, pridáme všetky ostatné surovyni a olivový olej. Opatrne premiešame a necháme postáť aby sa spojili chute. A máme hotovo....
Môžeme podávaťakoprílohu, papať samostatne, výborný je so strateným vajíčkom....ja som podávala vyprážené podkovčky kapra ale môže byť aj ryby na masle.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť