K pomazánkam, grilovačke ale aj pivu...

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
2 | hrnčeky | hladká múka |
1 | hrnček | bryndza |
2 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | olej |
rasca | ||
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
soľ | ||
ľanové semienka |
Inštrukcie
Múku, bryndzu, 2 žĺtka, olej, sódu bikarbónu spracujeme na hladké cesto, rozváľkame na oblžnik a potrieme ho bielkom. Cesto tri krát preložíme a necháme 45 min. odležať v chlade. Potom opäť vyváľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech s papierom. Natrieme bielkom, posypeme soľou, rascou alebo ľanovými ( sézamovými ) semiačkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry 180 st. 15 min.
Poznámky
Ja som dala špaldovú múku 1 hrnček hladká špaldová a 1 hladká špaldová celozrnná. Výborné sú k rôznym pomazánkam alebo dipom.
Postup:
