
Taká malá chuťovka keď vám príde návšteva. Vhodné ako predjedlo alebo malé občerstvenie.
Ingrediencie
400 | gramov | lístkové cesto |
250 | gramov | Lučina |
1 | deciliter | šľahačková smotana |
2 | kusov | cvikla |
4 | plátky | údené filety z makrely |
1 | kus | vajce |
1 | zväzok | žerucha |
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrubší plát, vykrojíme 8 ks kolieska priemer aspoň 8 cm lebo sa pečením zmenšia.
Ďalej si vykrojím 8 ks koliesok taký istý priemer ale v strede vykrojíme. Okraje plných koliesok potrieme zľahka vodou a položíme naň koliesko s dierkou. Potrieme vyšľahaným a trochu osoleným vajíčkom.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st., pečieme 20 min. podľa svojej rúry. Kolieska sa musia pekne zdvihnúť, upečené by mali byť do ružova.
Cviklu, ja som mala uvarenú, nakrájame na 8 plátkov. Plátky by nemali byť príliš tenké. Potrieme ich trochou olivového oleja, ktorý sme zmiešali so štipkou soli a korenia.
Syr vyšľaháme so šľahačkou, podľa chuti dosolíme a pridáme trochu pyré z cvikle (okraje cvikle rozmixujeme na pyré).
Údené filety z makrely zbavíme kože a nalámeme na 8 ks.
Vychladnuté lístkové tortičky naplníme syrovo cviklovou penou, vložíme plátok cvikle, údenú rybu a ozdobíme niečím zeleným. Ja som dala žeruchu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.