reklama

Lososový burger

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 29. 05. 2018 - 12:04 - Recepty M.á.r.i.a
Lososový burger, Slané, recept, M.á.r.i.a

reklama

Trochu som experimentovala a výsledok stál celkom zato. Na farbenie som použila sépiové farbivo, ktorým môžete pridať aj keď vyrábate domáce cestoviny. Chuť to nezmení len farebne to bude zaujímavé.

Ingrediencie
Žemle:
270 gramov celozrnná pšeničná múka
20 gramov pohánková múka
20 gramov droždie
170 millilitrov voda
2 polievkové lyžice olivový olej
1 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička cukor
1 štipka sépiové farbivo
Náplň:
200 gramov údeny losos
1 kus avokádo
250 gramov Philadelphia syr
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pripravíme si cesto na žemle.

Droždie si vy miešame s cukrom a zalejeme asi 70 ml teplej vody, necháme aspoň 5 min vykysnúť. Zmiešame si ostatné suroviny, sépiové farbivo som dala 1/2 mokka lyžičky - prifarbovať podľa toho aké tmavé chcete cesto.

Do surovín pridáme kvások a zvyšnú vodu, zamiesime vláčne cesto...podľa potreby pridáme buď pohánkovú múku alebo vodu. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste 45 - 60 min.

Potom vytvoríme tri bochníky, ktoré necháme na plechu ešte podkysnúť 20-30 min. Potrieme vlažnou vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. Pečieme 15-20 min. Necháme vychladnúť na mriežke.

Medzitým si pripravíme náplň

 očistíme avokádo a nakrájame na tenké plátky, syr podľa chuti dosolíme (nemusíme bo losos je slaný) a trochu rozriedime smotanou aby sa dal roztierať, losos si natrháme na kúsky.

Žemlu rozkrojíme, naukladáme najprv losos, naň dáme plátky avokáda, ktorý pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a na vrch dáme syr. Prikryjeme vrchnou časťou žemle a už len skúsiť čo sme vyčarovali.

Žemle si môžeme urobiť aj bez farbiva a z hladkej múky ... potom to bude menej farebné keď rozkrojíme Chichocem sa

Výnos
3 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Ne, 03. 06. 2018 - 11:04

Tomu sa povie experiment. TlieskamÁnoTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama