Škvarkové pagáče

Popis

Kým odbije zajtra polnoc aby bolo do čoho zahryznúť...

Škvarkové pagáče - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

250gramovspaldova biela muka
250gramovšpaldová celozrnná hladká múka
300millilitrovvlažné mlieko
28gramovdrožie
1polievková lyžicacukor
1čajová lyžičkasoľ
2polievkové lyžicemasť
3kusyvajce (2 do cesta, 1 na potretie)
250gramovmleté škvarky

Inštrukcie

V polovičke mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme masť, soľ, 2 vajíčka, vykysnutý kvások a zvyšok mlieka. Vypracujeme hladké nadýcha cesto, ktoré necháme 3/4 hodiny na teplom mieste vykysnúť. Cesto si na po múčenej doske rozvaľkáme štvorec približne 40x40 cm. Cesto natrieme mletými škvarkami a poskladáme ...z ľava do prava 1/3 cesta, prikryjeme 1/3 z pravej strany. To isté urobíme z dola na hor. Vzniknutý balíček necháme kysnúť prikrytý 20 min. Cesto opäť rozvaľkáme a poskladáme do balíčka a necháme kysnúť. Na záver vyváľkame na hrúbku asi 1-1,5 cm a vykrajujeme pagáče. Veľkosť si zvolíme podľa seba. Potrieme vyšľahaným a osoleným vajíčkom a necháme na plechu 10 mim. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 20 mim.

Poznámky

Všetkým Vám prajem krásneho Silvestra a pokojný Nový rok 2017

Postup: 

Škvarkové pagáče - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.