Ak použijete pri príprave hotové, rozvaľkané lístkové cesto, slané pohostenie je na stole doslova za pár minút

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
1 | kus | lístkové cesto |
10 | plátky | slanina |
1 | polievková lyžica | kečup |
1 | kus | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | sezam |
Inštrukcie
Hotové lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik.
Cesto potrieme podľa preferencii kečupom alebo horčicou alebo kyslou smotanou. Na vrch rovnomerne plátok vedľa plátku uložíme slaninu s malou medzerou na rozrezanie na obdĺžniky.
Každý jeden plátok postupne zatočíme do špirály.
Prenesieme na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamom. Pečieme v rúre nastavenej na cca 170 stupňov 10-15 minút. Podľa rúry.
Poznámky
Samozrejme, tyčinky môžemu pripraviť aj z bežného slaného kysnutého cesta. Príprava je potom primerane dlhšia.
Postup:



