
vyborne pagaciky
2 | kusov | Smetol |
720 | gramov | hladká múka |
2 | kusov | prášok do pečiva |
1 | kus | kyslá smotana |
1 | kus | syrokrém |
2 | kusov | žĺtok |
soľ | ||
tvrdý syr |
ingrediencie zmiesame a vypracujeme cesto. vyvalkame asi na 1 cm, potrieme rozslahanym vajcom, posypeme struhanym syrom a vykrajujeme pagaciky. pecieme na papieri na pecenie, na 180 stupnov do zlatova.
ja osobne vykrajujem malicke pagaciky, jednohubky. neviem presne tie stupne, mne rura dost inak pecie, treba si to striehnut, ked zacnu byt do zlatova vybrat. velmi chutne pecivo na vianocny stol, ako i na silvestra.
smetol to je tuk?ako palmarin ci hera?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Smetol je premenovaný na Palmarín,Hera je mastnejšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
diiky fidorka.. nemala som v tom jasno..a pritom v mnohyych staryych receptoch uvaadzajuu smetol..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to vieš fantika,my staré korčule ešte aj na smetol pamätáme,ale vy mladice - násť ročné už asi ťažko
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ze naastrocnee??? to si ma potesila..tridsiatnicku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to dobre vyzera dnes urobim a ten syrokrem to je take ako bambino? alebo rozotieratelny syr?Toto by mohol papat aj moj malinky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
davam normalnu krabicu syrokremu (nie XXL). ano, je to taveny rozotieratelny syr. ked to budete robit, veeeela si pomucte dosku, ono sa to cesto dost lepi, preto vykrajujem len take malicke. ten upeceny vysledok za to stoji.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
este jedna rada, ako toho roku som nevykrajovala, ale pouzila som tzv. radlikove koliecko, to je to male koliecko na rucke, po stranach vlnkovate. nemate odpad a je to rychlejsie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som to prave musela vyhodit,vobec mi nevyslo cesto.dala som aj muku a stale to bolo take tekute ze potom som len muku citila,ale moje ingrediencie neboli ake si hovorila,tak som sa snazila kupit podobne a nevyslo mi to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to ma mrzi skus pouzit original suroviny a vyjdu ako na obrazku
drzim palceky a prajem pekne sviatky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento recept mi bol akýsi povedomý mám veľmi podobný len miesto žltok mám 2 vajcia, iba 1 prášok do pečiva ale zase 2 syrokrémy. Všetko to zmiešam dokopy a dám do chladničky a potom odoberám len menšie kúsky lebo sa to dosť lepí,treba pomúčiť dosku. Väčšinou vykrajujem maličké kolieska (pohárikom na malý frťan ako boli za socíku v krčmách 4.cenovej skupiny
a musím ivusa súhlasiť sú to výborné pagáčiky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
teraz sa mi pecuu tieto pagaaciky...prvyy plech sa dopiekol a ked sme ochutnali tak musiim povedat ze suu fakt skvelee..
diiky za recept... Ivus
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takéto robievam, ale bez pr.do pečiva a žĺtkov...a tiež tam je trošku iná váha ingrediencii...nó, ale toto môže byť tiež hamkové...isto skúsim
