
M.á.r.i.a
Mám rada husté, sýte polievky ako sa u nás povie musí v nej lyžica stáť ....
Ingrediencie
250 | gramov | bravčové plece |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | petržlen |
3 | kusov | zemiak |
1⁄2 | plechovka | biela fazuľa v slanom náleve |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | údená červená paprika |
1⁄4 | milligram | mleté čierne korenie |
1⁄4 | čajová lyžička | rasca drvená |
1 | polievková lyžica | bravčová masť |
Postup
Mäso nakrájam na kocky, cibuľu na jemno nasekám, mrkvu a etržlen očistím a nakrájam na kolieska, fazulu scedím z nálevu, očistené zemiaky nakrájam na kocky.
Na masti restujem cibuľu,nasypem drven rascu aby sa rozvoňala, pridám mäso, trochu osolím aby pustilo šťavu. Keď je mäso zatiahnuté zasypem údenou červenou paprikouna pridám paradajkový hustý pretlak, zamiešam a zalejem teplou vodou len aby bolo mäso trochu zakryté. Nechám dusiť asi 15 min., potom pridám nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky, dolejem vodu a varím do mäkka. Na záver pridám bielu fazuľu a dochutím soľou, korenám a kto má rád aj chilli lupienkami alebo pastou.
K takejto polievke sa hodia zemiakovú placky, pridal som do ich zvyšky údeného z Veľkej noci.... zemiaky nastrúham, cibuľa,cesnak,soľ,korenie,rasca,majorán,vajíčko, trochu múky. Vysmážať na masti kým sa dovarí polievka.

M.á.r.i.a
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.