M.á.r.i.a
Mám rada husté, sýte polievky ako sa u nás povie musí v nej lyžica stáť ....
250 | gramov | bravčové plece |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | mrkva |
1 | kus | petržlen |
3 | kusov | zemiak |
1⁄2 | plechovka | biela fazuľa v slanom náleve |
1 | polievková lyžica | paradajkový pretlak |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | údená červená paprika |
1⁄4 | milligram | mleté čierne korenie |
1⁄4 | čajová lyžička | rasca drvená |
1 | polievková lyžica | bravčová masť |
Mäso nakrájam na kocky, cibuľu na jemno nasekám, mrkvu a etržlen očistím a nakrájam na kolieska, fazulu scedím z nálevu, očistené zemiaky nakrájam na kocky.
Na masti restujem cibuľu,nasypem drven rascu aby sa rozvoňala, pridám mäso, trochu osolím aby pustilo šťavu. Keď je mäso zatiahnuté zasypem údenou červenou paprikouna pridám paradajkový hustý pretlak, zamiešam a zalejem teplou vodou len aby bolo mäso trochu zakryté. Nechám dusiť asi 15 min., potom pridám nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky, dolejem vodu a varím do mäkka. Na záver pridám bielu fazuľu a dochutím soľou, korenám a kto má rád aj chilli lupienkami alebo pastou.
K takejto polievke sa hodia zemiakovú placky, pridal som do ich zvyšky údeného z Veľkej noci.... zemiaky nastrúham, cibuľa,cesnak,soľ,korenie,rasca,majorán,vajíčko, trochu múky. Vysmážať na masti kým sa dovarí polievka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.