Popis
Svieža chuťovka ku kávičke na letnú terasu

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
cesto | ||
200 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | maslo |
1 | kus | žltko |
140 | millilitrov | ľadová voda |
náplň | ||
500 | millilitrov | jogurt greckeho typu |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
2 | kusy | vanilkový cukor |
8 | plátky | želatína |
Ovocná náplň | ||
4 | kusy | broskyne |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | kus | zlaty klas |
4 | kusy | broskyne na plátky |
Inštrukcie
Všetky suroviny na cesto rýchlo spracujeme a necháme v chladničke 1 hod. odležať. Potom to vtačíme do tortovej formy, okraje asi 2 cm nahor. Položime na cesto papier, nasypeme fazuľu (aby sa na ceste neurobili bubliny) A dáme piecť do vyhrietej rúry na 181 st. približne 10 min. Necháme vychladnúť.
Medzi tým si priprtavíme náplne - Plátky želatíny si namočíme do trochu vody, len aby boli prikryté. Necháme napučať. Vyšľaháme si smotany s vanilkovým cukrom a zľahka zam iešame s jogurtom. Želatímu nahrievame do rozpustenia (nevaríme), pridáme k nej 2-3 PL smotany a zamiešame až potom ju spojíme s ostatnou jogurtovou hmotou. Polovičku nalejeme na upečené cesto a dáme schladiť. Broskyne si sparíme horúcou vodou a ošúpeme, 4 ks si rozmixujeme a doplníme vodou do 1/2 litra. Ostatné si nakrájame na plátky a naukladáme na schladenú plnku, zalejem druhou časťou smotanovej plnky, Dáme opäť na chvíľku schladiť, Medzitým si rozmixované broskyne uvaríme so zlatým klasom a cukrom, trochu ochladíme a nalejeme na vrch torty. Teraz už necháme stuhnúť a schladiť aspoň 2 hod.
Poznámky
Ak sa bojíte, že Vám druhá časť plnky rýchlo stuhne, robte si každú polovičku zvlášť medzi chladením.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Vyzerá úžasne

