
melisa | Kubánska torta
Výborná čokoládová torta s parížskou šľahačkou, banánmi a čokoládovou polevou.
4 | kusov | vajce |
120 | gramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | voda |
1 | polievková lyžica | olej |
120 | gramov | polohrubá múka |
20 | gramov | kakao |
2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
500 | millilitrov | šlahačková smotana 33% |
50 | gramov | kryštálový cukor |
50 | gramov | kakao |
1 | kus | vanilkový cukor |
200 | gramov | ríbezľový lekvár |
4 | kusov | banán |
100 | gramov | čokoláda |
50 | gramov | Cera |
Korpus: bielky vyšľaháme so štipkou soli na penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej, na najmenšom stupni múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme v tortovej forme, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Necháme vychladnúť. Forma priemer 26 cm.
Plnka - parížska šľahačka: v nádobe v troche šľahačkovej smotany rozmiešame kakao, prilejeme zvyšok smotany, pridáme cukor a vanilkový cukor, rozmiešame a privedieme do bodu varu. Odstavíme, necháme vychladnúť. Do druhého dňa odložíme do chladničky a vyšľaháme na hustú penu.
Čokoládová poleva: vo vodnom kúpeli rozpustíme za stáleho miešania čokoládu s Cerou.
Z korpusu stiahneme vrchnú vrstvu, je dobré po upečení korpus otočiť, vtedy to ide veľmi ľahko.
Natrieme ríbezľovým džemom. Banány prekrojíme po dĺžke na polovicu a ukladáme od vonkajšieho okraja, kým nezaplníme celý povrch.
Natrieme parížsku šľahačku, aj boky torty a polejeme čokoládovou polevou.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť! Je výborná!

melisa
Ďalšie recepty
Vyzerá fakticky že mňaaaam ....za prívlastkom kubánska som čakala "hektolitre" kubánskeho rumu
, no banány ma milo prekvapili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, doporučujem vyskúšať, tortička nie je náročná na prípravu a je vynikajúca!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mozem vediet v com su namacane banany, ktore su na torte? Paci sa mi, ze nezmenili farbu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kym sa ozve autorka receptu, podla mna by mohla pomoct citronova stava alebo priehladna zelatina.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Banány sú namáčané v citrónovej šťave. Ale už je asi aj dosť neskoro. Stačí aj pokvapkať alebo potrieť citrónovou šťavou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Božské
