
Torta je výborná, chutila každému. Príprava nie je náročná a zvládne ju aj začínajúca gazdinka.
Korpus: | ||
6 | kusov | vajce |
8 | polievkové lyžice | cukor krupica |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
200 | millilitrov | šlahačková smotana 33% |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
150 | gramov | čokoládový jogurt |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | Créme Olé puding čokoláda |
práškový cukor | ||
1 | polievková lyžica | kakao |
4 | kusov | banán |
150 | gramov | ríbezľový lekvár |
200 | gramov | plnené trubičky |
Korpus:
bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiate kakao, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme vo forme priemer 24 cm, ktorú vymastíme a vysypeme múkou. Teplota 180°C 20-30 minút, sú iba orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou. Necháme vychladnúť.
Plnka:
do hlbšej nádoby dáme šľahačkovú smotanu, kyslú smotanu, kakao, vanilkový cukor a premiešame, pridáme cukor podľa chuti a nasypeme puding Créme Olé bez varenia. Elektrickým šľahačom vyšľaháme na požadovanú hustotu. Celý proces trvá cca 3 minúty. Poprípade ešte dochutíme cukrom.
Ukladáme nasledovne:
Korpus prekrojíme priečne na polovicu, spodnú časť potrieme lekvárom. Banány priečne prekrojíme na polovicu a ukladáme po celej ploche korpusu od vonkajšieho okraja smerom dovnútra. Banány môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, aby nesčerneli. Natrieme 2/3 plnky a prikryjeme druhou časťou korpusu. Mierne pritlačíme a zvyšnou plnkou potrieme celý povrch torty aj boky. Odložíme do chladu.
Po stuhnutí obložíme trubičkami, povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty