Makovo - smotanová nízkosacharidová torta

Popis

Bez maku to jednoducho nejde. Torta bez múky a ozaj len s  minimom kokosového cukru. Tradične veľmi jednoduchá.

Makovo - smotanová nízkosacharidová torta  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
120gramovmletého maku
1⁄2čajová lyžičkasody bicarbona alebo prášku do pečiva
2polievkové lyžicekokosový cukor (iný)
1trochacitronová kôra (nepovinné)
Smotanová náplň
250millilitrovšľahačkovej smotany
250millilitrovkyslej smotany
1čajová lyžičkakokosový cukor (iný 1PL ak nedietujete)
1čajová lyžičkavanilkový extrakt (1 vanilkový cukor ....)
1polievková lyžicalimetkovej, citronovej šťavy (nepovinné)
4plátkyželatíny

Inštrukcie

Kropus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.

Smotanová náplň:

Plátky želatíny namočíme. Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, krátko k nej prišľaháme smotanu, citrónovú šťavu (ja som nedávala , kvôli dcére, ktorá je histaminová), môžeme pre efekt primiešať 1PL nemletého maku. Želatínu krátko zohrejeme, do rozpustenia ..., primiešame k nej 2 PL Smotanovej hmoty, rozmiešame a primiešame k smotanovej náplni. Tú nalejeme na vychladený korpus, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik. Dáme na 2 hodinky stuhnúť do chladničky.

Keďže som nedávala ani citronovú kôru ani šťavu, niečo tomu chýbalo, holt toho cukru je tu ozja minimum. Stačilo však trochu pokvapkať roztopenou vysokopoercentnou čokoládou a všetko bolo v najlepšom poriadku. 

 

Viac mojich receptov s makom nájdete TU Úsmev Makové koláčiky milujem. Úsmev

 

Postup: 

Makovo - smotanová nízkosacharidová torta  - recept postup 1
Makovo - smotanová nízkosacharidová torta  - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Chystám sa urobiť ju cez víkend, ale hlásim, že ma predbehla kolegyňa, ktorá ju urobila podľa tvojho receptu včera. Tortička je v chladničke (odfotila som ju len tak tajne:))) a celá kancelária sa modlí, aby sa s nami poobede podelila!:))

Sikovna je ÁnoTlieskamÁno, len fakt od takej torticky sa neda ocakavat klasicka, chut sladkeho, ak je naň človek zvyknutý. Toto je už level pre tých, pre ktorých je 68 percentná čokolada alebo mrkva vrcholom sladkeho. Úsmev

Vyzerá nádherne. Vyskúšam.

Ozaj - natrafila som na skvelý článok o tom, čo porobí redukcia cukru pri pečení. Podelím sa s info. Mrkám

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok