reklama

Torta pre včelára

Pridal/a val dňa 29. 10. 2012 - 09:58 - Recepty val
Torta pre včelára, Torty, recept, val

reklama

Jednoduchá torta s čokoládovou polevou, pre včelára

Ingrediencie
500 gramov mascarpone
500 millilitrov šľahačka
250 gramov kyslá smotana
2 kusov stužovač šľahačky
2 kusov vanilkový cukor
1 plechovka broskyňa
3 polievkové lyžice džem
250 gramov horká čokoláda
1 polievková lyžica citrónová šťava
2 polievkové lyžice práškový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Upečieme si tortový korpus, podľa veľkosti formy. Ja som piekla z 5 vajec a bol nízky. Mám formu 28 cm, takže v takom prípade odporúčam piecť aspoň z 10 vajec. Nemvadí zaimprovizovala som a tvárila som sa, že to bol zámer.

Krém si urobíme nasledovne: mascarpone premiešame, pridáme kyslú smotanu, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Ešte osladíme ak je to potrebné, podľa chuti.

2 šľahačky vyšľaháme s 2 stužovačmi a spojíme s mascarpone krémom. Krém si odložíme do chladničky aspoň na polhodinku.

Vychladnutý korpus prekrojíme, ak sa dvakrát, ak nie, tak len raz (môj prípad).

Spodný plát natrieme džemom, a vrstvou mascarpone krému.

Na krém poukladáme odkvapkané a nakrájané broskyne. Plát, ktorým prikryjeme ovocie tiež natrieme krémom.

Celý povrch torty aj boky natrieme zbytkom krému a odložíme do chladničky.

Urobíme si čokoládovú polevu: zohrejeme 1 šľahačku a nalámeme do nej 250g horkej čokolády, nevaríme len zohrejeme.

Keď sa čokoláda spojí so šľahačkou odstavíme a necháme chladnúť, ak je to potrebné dosladíme.

Tortu zdobíme vychladnutou čokoládovou polevou, poleva sa pekne roztiera a pri krájaní nepraská.

Na boky torty hneď ukladáme trubičky. Na vrch dáme vopred pripravené ozdoby. Necháme vychladiť.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Ariesa, Po, 29. 10. 2012 - 10:31

tak ta je vcelarska, moze byt! :-) :-) (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama