Popis
Výborný mandlový krém s pudingom a figami

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
cesto | ||
250 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | masla |
125 | gramov | praskovy cukor |
1 | kus | vajce |
1 | gram | soľ |
mandľová náplň | ||
100 | gramov | masla |
100 | gramov | kryštálového cukru |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | mandľovej múky |
30 | gramov | zemiakového škrobu |
1 | štipka | nastrúhaná citrónová kôra |
na dokončenie | ||
250 | gramov | Vanilkový krém |
8 | kusy | figy |
Inštrukcie
Z múky, 125g masla, 1 vajca, 125g práškového cukru a štipky soli vypracovať cesto, zabaliť do folie a na 2 hodiny do chladničky.
Potom rozložte do formy s priemerom 32. Dno popichajte vidličkou. Môžete dať aj papier a zaťažiť suchou fazuľou. V rúre vyhriatej na 170 stupňov pečte asi 15 až 20 minút. Nechajte vychladnúť.
Pripravte mandľový krém. Vyšľahajte 100g masla a 100 g kryštálového cukru. Pridajte vajce, mandľovú múku, zemiakový škrob a štipku nastrúhanej citrónovej kôry. Nad miernym ohňom (parou) miešajte do zhustnutia. Naneste na vychladnutý korpus a dajte piecť na 25 minút.
Po vychladnutí naneste vanilkový pudingový krém a rozložte nakrájané figy.
Poznámky
Ak nemáte hotový vanilkový krém z obchodu, uvarte hustý vanilkový puding a zamiešajte trochu masla.
Postup:






- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť