
Fabio C | Torta s mandľovým krémom a figami
Výborný mandlový krém s pudingom a figami
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | maslo |
125 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | gram | soľ |
Náplň: | ||
100 | gramov | maslo |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | vajce |
100 | gramov | mandľová múka |
30 | gramov | zemiakový škrob |
1 | štipka | citrónová kôra |
Dokončenie: | ||
250 | gramov | vanilkový puding |
8 | kusov | figy |
Postup
Z múky, 125 g masla, 1 vajca, 125 g práškového cukru a štipky soli vypracovať cesto, zabaliť do fólie a na 2 hodiny do chladničky.
Potom rozložte do formy s priemerom 32 cm. Dno popichajte vidličkou. Môžete dať aj papier a zaťažiť suchou fazuľou. V rúre vyhriatej na 170 stupňov pečte asi 15 až 20 minút. Nechajte vychladnúť.
Pripravte mandľový krém. Vyšľahajte 100 g masla a 100 g kryštálového cukru. Pridajte vajce, mandľovú múku, zemiakový škrob a štipku nastrúhanej citrónovej kôry. Nad miernym ohňom (parou) miešajte do zhustnutia. Naneste na vychladnutý korpus a dajte piecť na 25 minút.
Po vychladnutí naneste vanilkový pudingový krém a rozložte nakrájané figy.
Ak nemáte hotový vanilkový krém z obchodu, uvarte hustý vanilkový puding a zamiešajte trochu masla.

Fabio C

Fabio C

Fabio C

Fabio C

Fabio C

Fabio C
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
dasa_ | Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
Bielkový chlebík s makom podľa mojej mamy
Jednoduchý bielkový chlebík s makom a sušenými brusnicami. Vláčny, chutný koláčik, v ktorom môžete zužitkovať zvyšné bielky z pečenia.
Hokaido halušky s bryndzou
dasa_
Hokaido halušky s bryndzou
Jesenná obmena tradičného slovenského jedla.