
balalajka | Tvarohové hniezda
Trochu spomienok na Turecko v light verzii ... ide to vôbec? Turecko a light?
Ingrediencie
400 | gramov | lístkové cesto |
250 | gramov | tvaroh |
2 | kusov | vajce |
kôpor | ||
soľ |
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a narežeme na pásiky.
Každý pásik stočíme, koniec položíme na pracovnú dosku a okolo nej omotáme "hniezdo". Koniec zašmodrcháme naspodok ku začiatku. Potrieme vajíčkom a naplníme tvarohovou plnkou.
Plnka: zmiešame tvaroh, 1 vajce, kôpor a lyžičku soli.
Plnku dáme na hniezda a pečieme 14 minút na 220 stupňov.

balalajka

balalajka

balalajka

balalajka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S bryndzou určite .
Ono tieto chute sú pre mňa spojené s Tureckom. Kôpor - koláč a niečo syroidné ... Turci používali pôvodne niečo ako balkánsky syr podľa mňa, no ale ja po Vianociach zas musím do gatí sa zmestiť. Toľko tuku nepripadá v úvahu pre mňa - stačí, že toho masla je v ceste habadej.
Chutia skvelo teplé aj studené. Skoro všetky som ich pojedla sama .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pistáciový koláč
Alica7
Pistáciový koláč
Výborný pistáciový koláč, do ktorého môžete použiť aj iný druh orechov. Recept je na menší pekáčik 20x30 cm.
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Kamila
Vynikajúci bezlepkový ovocný koláč
Vláčny ovocný koláč s višňami v bezlepkovej verzii. Je jedno či použijete višne, čerešne, čučoriedky, maliny alebo na menšie kúsky nakrájané marhule