
Toto pečivo je trvanlivé, vydrží dlho ale iba ak k nemu nepustíte svoje ratolesti. Ja to pečiem na rôzne príležitosti deťom do školy, lebo je ich veľa a hlavne sú chutné.
250 | gramov | Cera |
1⁄2 | kilogram | polohrubá múka |
250 | gramov | kyslá smotana |
Ceru, polohrubú múku a kyslú smotanu si vymiešame, ak sa nám zdá, že je príliš tuhé cesto môžeme pridať trochu mlieka.
Vypracujeme cesto, vyvaľkáme asi na 0.5cm vykrajujeme formičkou rôzne tvary. Poukladáme na plech blízko seba (nezlepia sa iba narastú, plech nemastíme, netreba) a pečieme do ružova vo vyhriatej rúre. Upečené koláčiky ešte teplé obalíme v mletom cukre a vanilke.
To znie dobre, že je ich veľa, musím odskúšať, aj u nás sú rôzne príležitosti aj v škôlke. Neskúšala si pridať kokao?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Musí sa použiť cera, nedá sa nahradiť herou alebo maslom. Ja sa snažím cere úplne vyhnúť, zo zdravotného hľadiska je to najhoršie čo je na našom trhu medzi stuženými tukmi - pridávajú sa do nej aditíva na stuhnutie najviac zo všetkých tukov.
Len či potom narastú, ak sa použije iný tuk?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No to by som mohla tiež skúsiť, lebo sladkého v dome nikdy nie je dosť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cez strojček som to neskúšala,je to pečivo podobné pečivu na víne(vínové keksíky),myslím že by sa mohol použiť aj smetol vyskúšajte.....:-}
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes som pre rodinku upiekla kubkine vanilkové pečivo .Je úplne super , je ho až -až .
Akurát som sa pri spracovaní surovín riadne dorobila . Mala som to stále tuhé a tuhé . To mlieko som tam musela dať ( a nie málo )Kubka koľko ml poch .smotanu máš na mysli ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Naozaj to vyzerá jednoducho. Myslíš, že by som cesto mohla pretláčať aj cez strojček na také keksíky?