reklama

Blog o restauraciach v Bratislave - ma to zmysel? Vase nazory, postrehy a tipy.

pepsodontka , 23. 12. 2012 - 18:48

reklama

Ahojte slecny,

Chcela by som od vas nejake rady, pripomienky a tipy ohladom blogu, ktory som si zalozila spolu s mojim priatelom. (On si mysli, ze to bol jeho napad, ale vieme velmi dobre ako to chodi, nie? Nech je spokojny :) )

Hnevalo nas, ze nikto nepise o svojich zlych skusenostiach z restauracii a podnikov, no este viac nas hnevalo, ze nikto nepise o tych dobrych. Neviem ako vy, ale ja som uplne uzasnuta, ak sa nam dostane na Slovensku vyssej urovne obsluhy a jedla ako v skolskej jedalni - preto si myslim, ze taketo podniky treba podporovat a ospevovat aspon na nete. No a tak sme si zalozili blog.
Vsetko robime z vlastnych peniazkov a nijak na tom nezarabame, ved naco.

Tak by som rada vedela, co si myslite. Ma to zmysel do niecoho takeho investovat cas? Mozno by sme uz planovali aj svadbu alebo babatko a ak chceme nieco takehoto rozbehnut, nema asi cenu to potom nechat tak, ak by to nikto necital.

Teda, otazka je - co si o takomto projekte myslite?

Vdaka :)

Pozrite si aj


reklama


reklama

pepsodontka, Ne, 23. 12. 2012 - 19:13

Takze adresa blogu bola vymazana, kedze je zakazane robit reklamu komercnym projektom, aj ked nemame so ziadnymi peniazmi nic spolocne...tak ju mam v profile.

Krasne Vianoce :)

georgina, Ne, 23. 12. 2012 - 19:21

Pepsodontka, darmo sa jeduješ, pravidlá tu nie sú pre srandu králikom. Okrem toho, aj z nekomerčnej webstránky sa pri dobrej čítanosti ľahko môže stať komerčná, a robiť si tu zadarmo reklamu na svoj privátny blog je minimálne nefér.
Si tu zaregistrovaná doslova pár minút, bolo by fajn, keby si rešpektovala, že NM skoro sedem rokov funguje za určitých podmienok, a nie je ani jediný dôvod, aby sa to na požiadanie prerábalo ako si ktokoľvek zmyslí.
Skús kuk, keď už teda chceš niečo zmysluplné robiť na nete: http://nanicmama.sme.sk/portal-spravnej-nanicmamy/netiketa

loulou, Ne, 23. 12. 2012 - 20:09

pepsodontka,
pohybujem sa aj v gastroslužbách. Nie som si istá, z akého dôvodu si zakladáte blog, čiste len kvôli informovanosti hostí? Alebo na tom chcete do budúcna postaviť svoje podnikanie?
V posledných dvoch rokoch sa na slovenských stránkach priam roztrhlo vrece s gastrowebmi, súkromnými blogmi a recenziami reštaurácií, barov a pubov.
Takže skôr si myslím, že nesiete drevo do hory, nuž ale ak máte presvedčenie, hor sa do toho.
Druhá vec, s ktorou mám pri vašom nápade trochu problém je veľkosť oblasti, ktorú ste si zvolili na hodnotenie. Bratislava je dost male mesto (v porovnani s ostatnymi europskymi metropolami) a uprimne, pocet dobrych restauracii je tam takisto limitovany. Tie, ktore by mohli konkurovat najvychytenejsim restauraciam v Europe v pomere cena:kvalita by som mohla zratat na prstoch jednej ruky (teraz nehovorim o lacnych restauraciach, ale tych drahych - uroven ich sluzieb jednoducho malokedy vyrovna cenu).
Takze ked uz, skuste sa orientovat na cele Slovensko, mali by ste sancu jednak vacsieho zasahu verejnosti, a jednak vacsej objektivity.
Velmi casto sa stretavam s nazorom, aj v odbornej verejnosti, ze akonahle je podnik mimo BA, nema sancu zaradit sa k tym vrcholnym. Dovolim si nesuhlasit Úsmev Nasa restauracia je zaradena v zozname najlepsich restauracii Gurman, ma oficialne hodnotenie z Trip advisor a to sme teda od Bratislavy vzdialeni cca. 200 kilometrov.
Takze odporucam, uz ked chcete preniknut na presyteny trh, tak celoplosne, blogov o bratislavskych restauraciach je az az.

Behom písania príspevku som plynule prešla od písania s diakritikou k písaniu bez nej, tak sa ospravedlňujem za komplikovanejšie čítanie Úsmev

eva m, Ne, 23. 12. 2012 - 20:33

loulou,
ak chces, posli mi do mailu link na tu dobru restauraciu, budem rada hostom Úsmev
Eva Slnko

dasa_, Ne, 23. 12. 2012 - 20:40

aj ja by som rada vedieť, kde je také niečo v okruhu 200 km od bratislavy Úsmev

eva m, Ne, 23. 12. 2012 - 21:16

ak spravne tipujem smer, tak by to mohlo byt bliiizko mojho (ak si dobre pamatam, tak aj tvojho) bydliska Úsmev
Eva Slnko

helus72, Ne, 23. 12. 2012 - 21:32

...samozrejme aj ja rada túto informáciu privítam Mrkám

lydusha (bez overenia), Ne, 23. 12. 2012 - 22:18

Restauraciu, ktoru loulou spomina, mozem iba odporucat, sama sa tam opat chystam aj s familyÚsmev
Inak k teme, cely blog o restauraciach v BA nevnimam ako pozitivum...

eva m, Ne, 23. 12. 2012 - 22:24

ale no taaak, ved uz dajte tip, damy Úsmev
je to blizko mna?
Eva Slnko

lydusha (bez overenia), Ne, 23. 12. 2012 - 22:27

Hodim ti to na FB Úsmev

dasa_, Ne, 23. 12. 2012 - 20:39

ja by som veľmi privítala, keby som sa dozvedela aj kde inde, nielen v bratislave sa dá kvalitne najesť. T.j. že v reštaurácii nebudú iba ohrievané hotové jedlá, varené z polotovarov. A kde bude milá obsluha. Občas sa stane, že ideme niekde preč a najsť cestou aspoň trochu dobré miesto na jedenie. Ak by som si dopredu vedela vybrať, kľudne trasu mierne upravíme.

ancika, Ne, 23. 12. 2012 - 21:17

Tak som sa pozrela na ten váš blog. Môžem povedať len, ehm, pravdupovediac na ňom nevidím nič nové či svetoborné a vonkoncom nič iné, odbornejšie od ostatných. Jedným slovom by som to nazvala zbytočné. V jednom článku chválite dvojitú dávku hranolkov v jednej reštaurácii a v druhej ich titulujete odpadom. Neviem čo je blanírovaný špenát (a to som robila v 1 michelin star reštaurácii v UK). Hodnotíte jedlo podľa objemu zeleninovej prílohy a veľkosti jedla??? To ako ozaj? Je zlá reštika, ktorá Vám v decembri nedá na tanier porciu rajčín a papriky prípadne konzervantami presýtenej sterilizovanej kukurice?? No vďaka bohu za tie reštaurácie, kde sa vykašlali na zeleninové oblohy cez pol taniera. Chcem sa napchať zeleninou dám si šalát.

Zhrnula by som to tak, že ako zábava na voľný čas je to neškodné, ale nikomu by som sa s tým takto nechválila

loulou, Ne, 23. 12. 2012 - 23:50

Zdobili sme stromček, až teraz som si znova sadla Úsmev eva m, dasa_, helus72 posielam vám link na web.
Lydusha, no akurát včera som na Teba myslela, kedy sa ozveš, že sa rútite do Štiavnice Úsmev

eva m, Po, 24. 12. 2012 - 09:38

diiky, diiky Úsmev
napadla mi hriesna myslienka - urobit prilezitostne vypravu nanicmam k vam Mrkám , verim, ze by sa par dusi rado pridalo...
Eva Slnko

loulou, Po, 24. 12. 2012 - 10:39

Noooo zly napad to nie je Úsmev len najprv musim prekonat svoj ostych pred viac ako 2 neznamymi ludmi Chichocem sa

eva m, Po, 24. 12. 2012 - 10:48

mozeme zacat vizualnym zoznamenim - cez fotky, na fb Úsmev
ak chces, najdes ma tam velmi lahko.
Eva Slnko

loulou, Po, 24. 12. 2012 - 20:42

evka popozerám sa po Tebe Úsmev

lydusha (bez overenia), Po, 24. 12. 2012 - 11:07

Louuuuuuu, my sme boli traja a prezila si uplne v pohodeeeee Úsmev

loulou, Po, 24. 12. 2012 - 20:42

Ale mala som čo robiť Aj keď Tvojho manžela ani nerátam, on veľkoryso prenechal celý priestor nám ženám Úsmev Ale musím uznať, že to bolo veľmi príjemné stretnutie.

lydusha (bez overenia), Po, 24. 12. 2012 - 10:47

Zatiaľ Lucia s Panosom obiehajú kamošov, ale k Tebe určite prídeme, louÚsmev
To by si Panos nemohol nechať ujsť, vyhlásil, že on raz bude vo Vašom meste žiť, veľmi sa mu páči Úsmev

loulou, Po, 24. 12. 2012 - 20:40

No pozri sa, do dvoch rokov odteraz spustíme boutique hotel hneď vedľa reštiky, tam budeme potrebovať skvelých kuchárov a budeme už mať aj ubytovanie pre personál, takže kto vie, možno sa mu to splní skôr, ako čakal Mrkám

mandy, Po, 24. 12. 2012 - 06:33

pepsodontka,
neviem ake mas vzdelanie, ako sa vyznas v jedle. Ci si kucharka alebo si chodila na hotelovku, alebo sa povazujes za gurmanku.
Ja by som si rada precitala blog o tom, kde a ako varia, ale jedine s podmienkou, ze budem vediet, ze ten kto to pise nie je len navstevnik restauracii, ale niekto kto sa naozaj vyzna. Nemam rada, ked sa ludia hraju na restauracnych kritikov. Takych stranok je habadej.

kp, St, 26. 12. 2012 - 19:02

a mne veruze tento blog velmi pomoze Vyplazený jazyk ... i ked vobec nie z kulinarskeho hladiska

Erkočka, St, 26. 12. 2012 - 23:16

Moja skúsenosť je, že u nás skoro všade podávajú polotovary. Tak, keď chcem niečo super s obsluhou a chutné, od BA je to 38 km a za slušné peniaze máme chutné jedlo aj s personálom /personál nie na jedenie/. Obec sa volá Hegyeshalom Úsmev

pepsodontka, Pi, 28. 12. 2012 - 20:01

Ahojte.

Blog sme si zalozili s priatelom pre ludi, ktorych by zaujimalo, ake su nase nazory na podniky kde sme boli.

Nejedna sa o podnikanie, nejde o komerciu, je to cisto pre potesenie nas a pre pomoc ludom, ktori by si radi o niektorych podnikoch precitali.

Byvame v BA, preto je to blog o podnikoch v BA, ak by sme sa dostali inam, tak nie je problem pisat aj o inych.

Nie sme experti ako ocividne skoro vsetci ostatni prispievajuci. Lutujem, ze som vobec zalozila tuto temu, nakolko je tu ocividne velka vacsina kolegyn totalne negativisticka a nenavistna.

Konstruktivnu kritiku mam rada, ale nie nemiestne zhadzovanie kohokolvek alebo cohokolvek, so zlymi ludmi radsej neudrziavam kontakt.

Tym normalnym dakujem a su na nasej stranke vzdy vitani :)

Prajem krasny Novy rok.

georgina, Pi, 28. 12. 2012 - 20:01

Šťastný a krásny nový rok aj tebe Úsmev Slnko Slnko Slnko

Kamila, Pi, 28. 12. 2012 - 20:08

Mna by len zaujimala definicia zlych ludi.

georgina, Pi, 28. 12. 2012 - 20:18

Ja si tipnem - to sú všetci, ktorí vidia čokoľvek inak ako Pepsodontka Úsmev Mrkám Pohoda.

loulou, So, 29. 12. 2012 - 00:45

Prekvapenie čakala som všeličo, ale toto ma naozaj prekvapilo. Len tak pre zaujímavosť, čo v mojom príspevku Ti prišlo ako nemiestne zhadzovanie? A v čom sa Ti zdám negativistická a nenávistná? Považujem sa totiž za pozitívneho človeka tak som celkom zvedavá, že prečo tak na Teba pôsobím ja a ostatné prispievateľky k Tvojej diskusii, v ktorej si sa pýtala na názor.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama