reklama

Čo dnes uvariť po I.

Kamila , 30. 06. 2014 - 09:43

reklama

Devy krásne, poďme sa spoločne inšpirovať, čo uvariť počas prázdnin našim deťom a iným hladným a viac či menej vydumujúcim členom rodiny. A ešte aby to bolo zdravé, chutné, rýchle a zjedli to všetci do jedného. Tak to už je snáď zo sféry sci fi či fantasy. Verím však, že spoločne nejaké kompromisy zvládneme.

Mne akosi došla fantázia. Dnes mám e3te uvarenú koložvársku kapustu zo včera a ďalej netuším. Ešte som najmenšiemu dieťaťu, sľúbila pečené zemiaky, ktoré som nezvládla v sobotu. Tak asi v utorok budú tie bačové zemiaky. Mala by som niečo vymyslieť z hrášku, už je zrelši a deti ho odmietajú chrústať.

Dievčatá, čo budete variť tento týždeň vy? V úvodnej debate tu bol spomínaný cícer. Dievčatá, prosím pridajte aj voľajaký recept s cícerom, pre mňa je cícer jedna veľká neznáma a asi nielen on. Ďakujem.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Iwa, Po, 30. 06. 2014 - 10:29

My dnes máme šošovicovú polievku na kyslo a morčacie rezne prírodné s hráškom a mrkvou, k tomu ryžu a zopár zemiačkov od včera - kto čo chce. A pretože prší, dám piecť do pekárničky aj perník a poobede hráme karty a hry a mrvíme na ne perník :-D

Kamila, Po, 30. 06. 2014 - 10:48

Prosim prezraď ako robiš šošovicovú polievku na kyslo. U nás zatiaľ neprší, ale je pod mrakom. O pekárničke rozmýľam aj ja, len som ešte nedozrela na pečenie chleba ale bezlepkový chlieb je výzvou. Ešte asi chvíľu počká. (sun) Inak karty s perníkom sú skvelá kombinácia. (giggle)

Iwa, Po, 30. 06. 2014 - 11:36

Osmažíš cibuľku najlepšie na bravčovej masti, pridáš pokrájané párky (teľacie, viedenské alebo iné mäsové, nie lahôdkové, lebo tie sa rozvaria na brečku) alebo údené mäsko nakrájané na kocky, zaleješ namočenou šošovicou a varíš (asi 30 min.), pridáš zemiaky a varíš kým nie je všetko uvarené, nakoniec zamiešaš kyslú smotanu, ak je málo hustá polievka, môžeš dať aj zátrepku (múka+mlieko), ja dám radšej ešte jednu smotanu. Nakoniec dochutíš octom, ak treba, prípadne prisolíš, ale údené aj párky bývajú slané dosť.
Tu pršať prestalo a tuším aj slnko vykukne, nejako je menej tma :-( som sa tešila, že si dokončím krabicu na stuhy.

Kamila, Po, 30. 06. 2014 - 11:59

Ďakujem, vyskúšam, párky to u staršieho syna istia. Pri každej polievke sa rozčuľuje prečo tam nie sú párky.
Ten dážď už dorazil k nám, snáď sa u vás ešte zatiahne . (giggle)
Prosím poraď v druhom blogu čo s deťmi, dieťa už musí akútne tvoriť a ja ešte neviem čo. (blush)

Klaudia17, Ne, 06. 07. 2014 - 11:15

ja pridávam párky,alebo......cca 10 min.pred koncom,ja ešte urobím cca z2-3 lyžíc kr.cukru karamel mám na to dobrú panvicu neprihorí mi a ten tiež pridám a už len bod varu a je to.

Dzeny, Po, 30. 06. 2014 - 10:45

Včera tom uvarila kotol cestovín a zaliala to omáčkou "čo dom dal". Kuracie prsia nakrájané na kocky som opražila na cibuli, pridala som hlivu, podusila, potom som tam šupla cesnak a čerstvú bazalku, tavený syr, smotanu a strúhaný ementál. Veľmi dobré:)

Kamila, Po, 30. 06. 2014 - 10:56

Joj hneď by som si dala, len u nás hlivy, šampiońy zjeme asi len dvaja. (blush) V Tatrách sme mali romantickú večeru so šéfkucharom. Drahý zje skoro všetko, len ... Ako predjedlo bola šunka s koprovo chrenovou omáčkou, bola skvelá, ale drahý nemusí ani kopor ani chren. Ako polievku nám doniesli krémovu polievku s hubami. (giggle) To som sa už uškrňala o dušu. Drahý nie je ani s hríbmi kamarát. (giggle) Ako hlavný chod bol zubáč na prírodno s dusenou brokolicou a karfiolom, drahý sa už nakrivo uškrňal so mnou. Toľko zdravého bolo aj na neho veľa. Ale pokiaľ v tom nebola paradajková omáčka. (giggle) Záver, veľa romantiky jednoznačne škodí, takže všetko bude po starom. (sun) Flambovaná zmrzlina s koňakom na záver, bola zaujímavá. :-)

Iwa, Po, 30. 06. 2014 - 11:49

(rofl) (rofl) (rofl) Tak kôpor ani ja nemusím, ani môj drahý. Po akýchkoľvek hubách blinká ako mimino :-P No a ryby by aj zjedol, keby boli bez kostí :-D Brokolicu nezje vôbec a karfiol len vyprážaný s kečupom :-D Môj by asi všetko preskočil a dal si len tú zmrzlinu.
Pamätám, ako som si dala v Taliansku paradajkovú polievku s chobotnicou - no, mňamka akú som odvtedy nejedla! Drahý na to pozrel, zrušil objednávku na svoje hlavné jedlo a zdesene na mňa pozerajúc oznámil čašníkovi, že si dá len kávu a tiramisu :-D Ja som si dala ešte cestoviny s morskými potvorami, citrónmi (normálne tam boli kúsošky osmažených citrónov) a parmezánom a aj to tiramisu. Po obede došiel k nám majiteľ, ponúkol nás citrónovým likérom, že už dávno nevidel niekoho s takou chuťou jesť (blush)

Kamila, Po, 30. 06. 2014 - 11:55

(giggle) :-D (rofl) Nemá tvoj manžel doteraz traumu z tvojich labužníckych pokusov. (giggle)

Dzeny, Po, 30. 06. 2014 - 16:28

To menu vyzerá ako keby mu to robili naschvál:D Bože, ja som taká rada, že zjem všetko, aspoň ma nič neprekvapí:)))

lienka, Po, 30. 06. 2014 - 10:51

moje velke deti navaria samé, občas aj pre nás
no tú kuchynu a bločky na preplácanie, nechci radšej vidieť
k tým bačovým zemiakom, všimla som si, že sú v šupke. Ja som raz jedla zemiaky aj so šupkou a bola som strašne chorá z toho, radím radšej ošúpať B-]

val, Po, 30. 06. 2014 - 11:00

Rychle a chutne u nas oblubene rezance s tvarom, zaklad je dobra prerastana slaninka, bez tej nezjedia (rofl) . Rezance kupujem hotove :-D Uvarim, necham v sitku okapat, zatial oprazim slaninku na troche oleja, prihodim rezance premiesam, niekedy supnem aj kusok masla. Pridam tvaroh. Servirujem s kyslou smotanou a jarnou cibulkou (sun)

Kamila, Po, 30. 06. 2014 - 11:52

Ďakujem za inšpiráciu, robievam s maslom, so slaninou musí byť ešte lepšie, možno na to ukecám aj dvoch vydumníkov? S nimi je to hrozné, sa nababrem a budú o chlebe a vode. (blush)

Iwa, Po, 30. 06. 2014 - 11:52

(y) (y) (y) Konečne niekto, kto tiež rád tvarohové rezance na slano :-)

val, Po, 30. 06. 2014 - 14:22

:-) u nas je slanina zaklad, bez nej by to nikto nezjedol a šmetanky padnu aj dve (giggle) (giggle)

lua, Po, 30. 06. 2014 - 11:11

u nás je zo včera mäsová polievka a zapekaná brokolica, na zajtra mám objednávku na vysmážaný syr, ja vysmážam tak 3x do roka, tak sa s tým zajtra budem babrať a potom asi hovädzie mäso v kôprovej omáčke s domácou knedlou, tú idem robiť po 1x.
Potom cestoviny s tvarom, orechami, makom, - kto čo bude chcieť
a potom granadír, no a potom na nedeľu naberiem snáď inšpiráciu tu (giggle)

Kamila, Po, 30. 06. 2014 - 12:01

Vidíš, si mi pripomenula ten mak, dám synovi namiesto tvarohu k rezancom, ešte čo dám najmladšej. Ja bezlepková si dám asi tu slaninu :-) Granadír to u nás istí, dieťa vtedy je zemiaky s uhorkou, niet nad improvizáciu.

gueva, Po, 30. 06. 2014 - 11:20

Rýchly zapekaný karfiol, recept je tu, pre dietko vyprážaný, varené zemiaky (iný nechce), od včera polievka zo suchého hrachu.

gueva, Po, 30. 06. 2014 - 18:47

Vyprážaný/upečený karfiol v trúbe som robila aj ja, nemusíš stáť pri panvici a efekt je rovnaký, dokonca je menej mastný a máš ho naraz všetok pripravený. Aj fašírky som minule tak robila, tento spôsob sa mi pozdáva. Ale ja som nerobila na papieri ale na spodok pekáča som dala trochu oleja.

Tangy, Po, 30. 06. 2014 - 18:56

Ja robievam vsetko, co sa da vyprazat v rure, lebo MM ani syn vyprazane nemozu.

gueva, Po, 30. 06. 2014 - 20:22

Aj klasické rezne si takto skúšala?

Tangy, Ut, 01. 07. 2014 - 11:22

Ano, len treba dat pod ne papier a prevracat ich obcas.

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 15:06

Ja som skúšala menej úspešne, ale asi som to prehnala s teplotou rúry, vysušila som ich. Už viem, že stačí nižšia teplota.

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 20:11

Neviem odvtedy som neskusala, (blush) ale Evicka 56 pise ze pecie pri 180°C

bigmama, Po, 30. 06. 2014 - 11:40

moja, manzel, ked robi napriklad cous cous tak dava cicer do zeleniny, ale my kupujeme nakladany, tak ho nemusim varit, robi aj len cicerovu "omacku", da udusit cibulku, prida cicer, koreniny, on si miesa vlastne na maso a zeleninu a potom mozes, nemusis pridat paradajkovy pretlak, alebo len stavu z nejakeho masa, on to robi, ked je cous cous, takze je stava z masa, tou to zaleje, necha prevarit, aby to preslo koreninami a to sa podava ku masu, spolu zo stipos harissa, ci zelenine, spolu s cous cous, ale viem, ze babka robievala polievku aj z ciceru aj zo slovinca, ako fazulovu, bud na kyslo, alebo len taku na prirodno, s paprikou (korenina) a myslim, ze z pomleteho ciceru by sa dala spravit aj pomazanka, musim mrknut, dam vediet, co som vyzistila
no, nemylila som sa, houmos sa robi z ciceru, nasla som len vo francuzstine, ak by ta to zaujimalo, daj vediet, dnes vecer prelozim, idem totiz do roboty poobede ;-)
http://www.gustave.com/recettes/358/houmos.html
tento recept vyzera byt jednoduchsi
http://cuisine.journaldesfemmes.com/recette/312903-houmous

anjeli, Po, 30. 06. 2014 - 14:30

:-) My dnes sme dojedali od včera kuracie prsia s ananásom a hrozienkami http://nanicmama.sme.sk/hlavne-jedla/sladke-kuracie-prsia, no na zajtra mám dilemu čo z karfiolu. Vysmážať sa mi moc nechce, takže asi nájdem nejaký fajn receptík na zapekaný... ;-) prípadne sa ráno vyspím inak a úplne to zmením :-D

Tangy, Po, 30. 06. 2014 - 17:24

My sme mali dnes fasirky, zajtra sa dojedia, spravim iba nejaku polievocku a potom si chutim na zapekany karfiol.

babka Betka, Po, 30. 06. 2014 - 17:54

Už sa teším na zelenú fazuľku...tak na sladkokyslô..kôprová omáčka..milujem.. ale k tomu knedlík a trošku mäska.Rada robím tvarohové gule s ovocím,je to desaťminútovka.Manžel si rád pochutná na zemiakových plackách ..ja, zas na lángošoch.Malý je našťastie výborný papáč..miluje brokolicu,mrkvičku .Tak už máme v jedálničku aj polievky.Tie dlho odmietal.Teraz pre zmenu odmieta úplne mlieko.Našťastie jogurt a pribináčik to istia.Teším sa veľmi na čerstvé paradajky a papriku..už niečo v záhrade sa rodí.Milujem lečo,plnenú papriku či kapustu.Hmm..všetko zdravé. ;-) A viete čo ešte? Šošku..tú som si posadila a už aj navarila.Chutila aj drobčekovi..Palacinky ako dobrý zákusok..či lievance ale také ako palacinky veľké.V auguste prídu deti z Rakúska na dovolenku.10 dní a už viem čo budem variť..vnučka si prosí Koložvárskú..syn a nevesta tvarohové gule a fazuľovú polievku.Tešia sa na moju kuchyňu...a ja sa teším... na deti... (sun)

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 15:10

Moja babka robila fnatasticku koprovú omáčku s duseným mäsom a zemiakmi. Len moj drahy nemá rad kopor, tak som ju nerobila asi 20 rokov a už som aj zabudla ako sa robí, ale tam asi nie je čo pokaziť. A ostatní budu mat obed bez omáčky. (giggle)

Erkočka, St, 02. 07. 2014 - 08:46

Urob obyčajnú zemiakovú omáčku bez kôpru a vám na tanier pridaj čerstvo nakrájaný kôpor :-)

Tangy, Po, 30. 06. 2014 - 19:00

Cicerova natierka: uvareny cicer, biely jogurt, olej a cesnak dohladka rozmixujeme, dochutime solou a korenim, mozeme pridat posekanu pazitku a uz len natrieme na chlebik a papame.
Cicerove kari: opecieme kratko mrkvu (najlepsie na pasiky) a cibulu (na kocky/ pasiky), pridame uvareny cicer a spolu chvilu opecieme, pridame kari korenie, podlejeme vodou/ vyvarom a povarime, pridame uvarenu cestovinu (najlepsie rezance), biely jogurt, nechame spojit chute a podavame.

Iwa, Po, 30. 06. 2014 - 19:39

Som si tu skoro poslintala klávesnicu :-D to cícerové kari vyzerá dobre!

Tangy, Po, 30. 06. 2014 - 20:06

(clap) my mame take s MM radi, len keby to chutilo aj detom.

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 15:11

No idem zisťovať ako vyzerá cícer. :-)

Iwa, Ut, 01. 07. 2014 - 20:42

Kúp si pre začiatok zaváraný. A tu máš jednoduchý recept na šalát. POmiešaš v miske 1 pohár zaváraného cícera bez nálevu, 1 veľkú plechovku tuniaka (vo vlastnej šťave alebo oleji, radšej kúsky ako drvený), nakrájanú cibuľu na tenké plátky a najlepšie ak je červená, 3-4 paradajky na štvrtinky. Celé to osolíš, vyžmýkaš polku citróna, posypeš bylinkami (bazalka a rozmarín u mňa vedú, ale kľudne aj iné) a môžeš poliať olivovým olejom, ak bol tuniak vo vlastnej šťave. K tomu bagetu alebo chlebík :-) Chcela som to pridať ako recept, ale niečo sa mi deje v pc, stále mi vyhadzovalo nejakú chybovú hlášku a chcelo otvárať ďalšie okná :-P .

Tangy, Ut, 01. 07. 2014 - 21:26

Mnam, teraz zasa robis chute ty mne. Ale kludne moze kupit suseny cicer, uvarit ho a zmrazit. Ja to tak robievam a potom uz iba odsypam.

Iwa, St, 02. 07. 2014 - 09:16

Tangy, tak zamraziť cícer ma nenapadlo (y) (y) (y)

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 21:34

Dakujem, vyskusam. Dnes ti robilo problem s receptami?, uz sa to opakuje, nechapem preco.

Iwa, St, 02. 07. 2014 - 09:20

Aha, tak nie je chyba v mojom notebooku ? :-) On je chúďatko naištalovaný od r. 2009 a začína pomaličky kolabovať (giggle) už len čakám, kedy na mňa len mrkne poslednýkrát a pomôže mu len inštalácia nového systému ;-(

Kamila, St, 02. 07. 2014 - 09:41

V ktorom prezeraci ti to robi, nemas nahodou aj iny aby si to skusila v inom, tazko drahy take vie opravit, ked jemu chyba nevyskakuje, ani mne, je to divne.

Iwa, St, 02. 07. 2014 - 23:17

Firefox... ale ťažko povedať, lebo moj ntb "má na kahánku"...

aramana, Po, 30. 06. 2014 - 19:35

Pamätám, keď sme boli deti, mama naváľala do mraziaka šúľance, slivkové knedle a taštičky a to postupne vyťahovala :-) Šúľala to vždy pol dňa ale stálo to za to, len tak vytiahnuť z mraziaka a bolo navarené (y) A vlastne robí to aj teraz, pre vnúčatá :-) aj pre mňa :-P
Tiež tak robievam.Keď sa mi zadarí variť, tak vo veľkom a šup do mraziaka.Ani by mi nenapadlo každý deň variť...myslím že ani každý druhý nie :-P :-P :-P

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 12:24

Polievky zvyknem aj ja mrazit aby som mala cez tyzden, obcaj aj nejake dusene maso, len take sladke zabavky robievam malo, nieto este do zasoby, bo to u nas zje.

Evka1223, Ut, 01. 07. 2014 - 15:26

A čo takto....keby som si otvorila živnosť...."Varím na prianie " ?!
Uživili by ste ma?
Myslím vážne a seriózne.
Uvarím čokoľvek, kedykoľvek a koľkokoľvek.... B-]
Čerstvé - dovoz denne až po dvere... (flower)
Podotýkam, domáce....žiadna reštika ....mám babkine školenia ;-)

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 15:30

Ano, byvas pri KE? (giggle) :-D (rofl)

Evka1223, Ut, 01. 07. 2014 - 21:53

Nieeeeeeeeeeeeeee.....presne na opačnej strane republiky :-D

Tangy, Št, 03. 07. 2014 - 16:01

Tak teraz by si sa mi tu sikla.

gueva, Ut, 01. 07. 2014 - 18:08

Dnes kuracie špízy, kuracie prsia nakrájané na kúsky napichovať na špajdľu striedavo so slaninkou, klobáskou, cibuľou, povrch posoliť, posypať jemne mčk a kari, opiecť na oleji. Teraz sa idem vrhnúť na šošovicovú polievku a budeme mať aj na zajtra.

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 19:10

Taký špíz moje deti milujú, len keď budú chieť ta musia samé robiť, bo stým sa treba bavkať. ;-)

lia6, Ut, 01. 07. 2014 - 18:56

Ahoj Kami...nie žeby som sa na vás vykašľala, ale tri dni som nebola na pc...dnes sa to vyvrbilo a vyzerá to na mumps-je mi príšerne, a tak aj teraz napísať pár viet mi pripadá desne ;-( ...čo, už, keď som si v mladosti vybrala "len" zápaly plúc-teraz dobieham :-| ...ja sa určite ozvem a niečo sem pridám...dnes som robila na rýchlo len cizrnovú polievočku a zo včera som ešte mala kuracie masíčko so šťavičkou a ryžu...krásny zvyšok dňa (sun)

Kamila, Ut, 01. 07. 2014 - 19:09

(hug) (hug) (hug) Kuríruj sa. Prajem skoré uzdravenie.
Voľačo bude vo vzduchu bo dajak veľa chorých je.

ajkapp, St, 02. 07. 2014 - 07:14

Dnes tekvicovy privarok s dusenym masom, zemiaky, cesnakova kremova polievka

val, St, 02. 07. 2014 - 08:48

Zeleniva polievka a kuracia pecienka s ryzou :-)

anjeli, St, 02. 07. 2014 - 18:27

:-) takže u nás sa dojedal dnes zapekaný karfiol so šunkou a syrom :-P , k tomu varené zemiačiky s petržlenovou vňťkou a tatarská omáčka nemôže chýbať, malinká si rozkázala ryžový nákyp s hrozienkami a domácim marhuľovým kompótom a na začiatok bola rajčinová polievka so smotanou.. ale najlepšie som pochodila ja: raňajko/obed - údený losos s chlebíkom a rajčinou, obedo/olovrant - 2 kilový "kúsok" melóna :-D /to som si fakt odvalila tretinku melóna a jedla polievkovou lyžicou (blush), takže doplnený aj pitný režim aj hlad zahnaný (giggle)/

dasa_, Št, 03. 07. 2014 - 07:45

dnes u nás špagety s mäsovou omáčkou z mrazáku. Tú robím do zásoby z mletého hovädzieho, cibuľky, mrkvy, zeleru a rajčín. A či bude polievka závisí od toho, jak rýchlo sa dnes u lekárov vybavím. Asi vajíčková, tá sa dá stihnúť, kým sa uvarí voda na špagety.

Kamila, Št, 03. 07. 2014 - 09:12

U nas podobne spagety s mletym masom z mrazaku. Dieta si objednalo "rezancovu"polievku, tak vynimocne robit taku pocas tyzdna.

Tangy, Št, 03. 07. 2014 - 16:03

My zeleninova drozdova polievka a tofu na skorici a ryza.

gueva, Št, 03. 07. 2014 - 16:29

Ako pripravuješ túto polievku a tofu? Znie to zaujímavo.
Droždie nie je cítiť? Ako chutí v polievke?

Tangy, Št, 03. 07. 2014 - 16:43

Polievku robim klasicku zeleninovu, len ked ju ochucujem pridam jednoducho lyzicu suseneho drozdia a hned ma polievka inu chut, z cerstvym som este neskusala. A tofu robim tiez jednoducho, orestujem cibulku, pripadne pridam mrkvu, petrzlen... do toho tofu udene, resp. lahodkove, posypem skoricou, osolim, okorenim, trosku necham dojst a je hotovo. K tomu ryza alebo chlebik. Dokonca to chutilo aj kamaratovi, co dosiel pomoct MM a doteraz tofu nejedol. Pecene masko ostalo v hanbe.

dasa_, Št, 03. 07. 2014 - 17:10

tak ja plánujem palacinky na sobotu. Toto jedlo zvládne aj manžel, tak mu prenechám kuchyňu :)

Inak, u nás letia úplne jednoduché palacinky - cesto bez oleja, bez cukru, potom pocukrované práškovým cukrom a pokvapkane citrónom alebo grepom. Jednoduché a veľmi chutné. Ale máme aj čerstvý jahodový džem :)

Kamila, Št, 03. 07. 2014 - 18:37

Na ten džem prídem. (sun)

dasa_, Št, 03. 07. 2014 - 19:30

Som experimentovala a urobila som aj 2 pohariky s balsamikovým octom, tak som zvedavá. Len to musím nechať chvíľu uležať :)

sisasamko, Pi, 04. 07. 2014 - 09:10

ja na sobotu plánujem robiť "trhancovú" polievku ( :-) to si náš Samko tak premenoval,ináč sa v našom kraji volá polievka "dokopy") a k tomu zemiakové placky...júúúj už teraz sa mi slinky zbiehajú (sun)

dasa_, Pi, 04. 07. 2014 - 10:08

ja som placky naplánovala na dnes - aj cukynu aj zemiaky. Tak snáď mi to neofrflú. Ku tomu kyslé mlieko.

dasa_, So, 05. 07. 2014 - 18:01

tak, pôvodne som plánovala palacinky, ale nakoniec bolo rybie filé s bylinkovou "krustičkou" - neviem to veru preložiť. Ku tomu petržlenové zemiaky, uhorkový šalát a samozrejme v sezóne nemôže chýbať cukyna.
Tá - pečená v rúre spolu s baklažánom a paradajkou ostala aj na večeru. Len tak jednoducho s chlebíkom.

Kamila, So, 05. 07. 2014 - 18:34

Páni u vás sa dnes hodovalo. Ja som skončila narýchlo pri vypražanom karfiole so zemiakmia karfiolovej polievke, kus inak ako zvyknem robit, ale aka bola dobra. :-)

dasa_, Ne, 06. 07. 2014 - 11:03

Obrátené hovädzie rezne, ryža, šalát, rezancová polievka.

A nejaký dezert s ovocím - ešte sa uvidí :)

val, Ne, 06. 07. 2014 - 16:36

Dnes koooonecne tagliatelle s domacim pestom, museli sme cakat kym dorastie bazalka (sun)

Kamila, Ne, 06. 07. 2014 - 18:02

Prosím preložiť. (blush)

val, Ne, 06. 07. 2014 - 20:48

Siroke dlheeee rezance, pesto je pasta z bazalky, pecorina, parmazanu, piniovych orieskov, 1 strucika cesnaku a hodne oliv oleja. Mozes pouzit k masu , rybe, cestovinam alebo len tak na opekany chlebik

Kamila, Ne, 06. 07. 2014 - 20:59

dakujem, pesto som tu uz niekde zachytila, aj ked neskusala ale netusila som o tych rezancoch ;-)

yin-yang, Ne, 06. 07. 2014 - 21:50

U nas dnes platky udeneho kare na rosti oblohe pecene v rure, k tomu salat polnicek. Vyhodou tohto jedla je, ze je rychlo pripravene a pocas pecenia som stihla aj pedikuru :)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama