reklama

tvarohovyy zaakusok-poradte..

fantika , 27. 08. 2009 - 23:48

reklama

hladaam nejakyy sikovnyy zaausok,ryychly ale mnamkovyy..zistila som ze mi v chladnicke ostal 1 a pol tvaroh a zajtra koncii daatum spotreby..takze musiim zuzitkovat..maate nieco fajnee odskuusanee?Úsmev Zlomené srdce dakujeeem

Pozrite si aj


reklama


reklama

fantika, Št, 27. 08. 2009 - 23:56

lydush dakujem tento poznaam..ja stem nieco novee...Chichocem sa Hambím sa Vyplazený jazyk

lydusha (bez overenia), Pi, 28. 08. 2009 - 00:09

nevymyslaj, stara dobra klasika Úsmev
Nemam tu lucu, ta robievala taku ovocno tvarohovu tortu, zaklad bol cokoladove cesto, na to jahodovy alebo iny dzem,tvaroh vymixovala s maslom a kvapkou rumovej esencie, dala to navrch a na to ukladala kiwi na kolieska plus jahody z kompotu, na zaver to poliala zelatinou, myslim ze ju robila z tej kompotovej stavy, bola cervena a bolo to fajn...len neviem ako robila to cesto, lebo to bolo velmi dobre.

renka, Pi, 28. 08. 2009 - 00:21

keď steš nové, čo tento...volá sa Jahodový koláč, ale myslím, že môžeš použiť aj iné ovocie, prípadne kompótik...
Cesto: 4 vajcia,100g prášk.cukru, 90g polohrub.múky a 2-3 polievk.lyžice kakaa
Plnka: 300g jemného tvarohu, 2 žltky,100g prášk.cukru, 1,5dcl šľahačky, 150g jahôd, studená káva
Poleva:100g tmavej čokolády,80g masla

Postup:1.celé vajcia vyšľaháme s cukrom, potom pridáme po lyžiciach preosiatu múku a kakaový prášok, cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre 20 min. pri teplote 180°C
2. po vychladnutí cesto rozdelíme na 2 časti, jednu pokvapkáme studenou kávou, natrieme na ňu polovicu plnky a na ňu poukladáme pokrájané jahody, potrieme zostávajúcou plnkou, prikryjeme druhou časťou cesta, ktorú tiež pokvapkáme kávou, naplnený koláč polejeme čokoládovou polevou a odložíme do chladničky.
3.PLNKA:Tvaroh,žltky a práš.cukor vymiešame, pridáme vyšľahanú smotanu a splou premiešame.
4.POLEVA: Nad parou rozpustíme čokoládu s maslom.

crystall, Pi, 28. 08. 2009 - 07:04

...fantilka, kde kde kuknem, vzdy nieco nove kuchtis a skusas...klobuk dolu, uz len, ze si s tym das tu namahu...ja sa chystam na tie male langosky, co si uz robila...
...inak ja vidiet tvaroh, tak maximalne listkove cesto z obchodu, alebo do toho dam okrem tych sladkych veci a škorice, hrozienka a struhane jablka a dovi.
...a obcas robim ten kolac so sumienkou, tmavy kakaovy cierny korpus,na to tvarohova plnka a na to ta zelatina zo zlateho klasu a sumienok.

fantika, Pi, 28. 08. 2009 - 08:48

crystall to vies..ked ja sa v tom varenii niekedy fakt vyziivam..mna to bavii..Mrkám Úsmev a tie langosky skuus..suu dobree...Áno

andulka11, Pi, 28. 08. 2009 - 08:02

TVAROHOVÉ HIMALÁJE

POTREBNÉ PRÍSADY
1CESTO:
1 prášok do pečiva,2 hrnčeky hladkej múky,1 hrnček cukru krupice,1 hrnček mlieka,1/2..( 3/4 ) hrnčeka oleja, 2 celá vajcia,2 PL kakaa, citrónová kôra.
2CESTO: 2 tvarohy (500g), 1 vanilkový cukor,1 vanilkový puding,1 hrnček cukru múčka, 2 celé vajcia, 1hrnček mlieka.
ČOKOLÁDOVA POLEVA: várová čokoláda cca 10 dkg, tuk (maslo a pod.)
POSTUP PRÍPRAVY
1cesto:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny ,postupne pridávame olej a ostatné ingrediencie. Cukru stačí polovica.
2 cesto:
vyšľaháme vajíčka s cukrom a pridáme ostatné...puding sa sype sypký ( nevariť)...toto cesto bude riedke.
Na vymastený a vysypaný plech dáme polovicu prvého cesta, na to vylejeme druhé cesto tvarohové a potom zvyšok prvého cesta. Pečieme pomaly. Pred vybratím hotového koláča z trúby rozpustíme čokoládu s tukom nad parou, urobíme riedku polevu. Horúcu polevu nalejeme na horúci koláč a polevu necháme vsiaknuť do koláča.
Dávka je na klasický plech z trúby. Môže sa použiť aj verzia – naliať prvé cesto, naň druhé cesto a na hotový horúci koláč horúcu polevu, alebo aj bez polevy, len posypať s cukrom.

TVAROHOVÁ BLESKOVKA - VEĽMI DOBRÉ A ĽAHKÉ

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:
500 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
200 g práškového cukru,
220 g hera (maslo)
urobí sa mrvenička

Plnka:
500 g tvarohu (môže byť aj vo vaničke ale chutnejší je hrudkovitý),
0,5l mlieka,
2 vajíčka,
cukor podľa chuti,
hrozienka (alebo môžte dať aj nejaké drobné ovocie) - všetko spolu zmiešať

POSTUP PŘÍPRAVY
Múku zmiešame s práškovým cukrom, kypriacim práškom a maslom a urobíme takú mrveničku. Na tukom vymastený plech (veľkosť klasický plech z trúby) nasypete polovicu mrvenky, potom nalejeme plnku a rozotrieme a posypeme zvyšnou polkou mrvenky. Pečieme pri cca 170 stupňoch až kým koláčik nezrúžovie. Koláčik je veľmi chutný a vláčny.

fantika, Pi, 28. 08. 2009 - 08:46

dakujem vaam zienkyÚsmev len teraz co si vybrat?Vyplazený jazyk Mrkám Chichocem sa

adus, Pi, 28. 08. 2009 - 08:56

No a ked chvilu vydrzis, ja pridám este jeden - taky co sa hodi prave teraz, ked su aj jablka - padavky, co sa idealne hodia rychlo spracovat do kolaca

fantika, Pi, 28. 08. 2009 - 09:12

pockaam adus..maam doma aj paar jabllcok..Mrkám

adus, Pi, 28. 08. 2009 - 16:37

Už je tam, sorry, že sa nedalo skôr, ale myslela som, že ho mám v počítači - nemala som - tak som musela počkať, až prídem domov.
Teda - dala som ho rovno do receptov - lebo takto sa to pre ostatné "stratí" - volá sa to Jablkovo tvarohový koláč

mimuscha, Pi, 28. 08. 2009 - 13:49

aj ked už má Fantika upečený koláčik,pridávam môj oblúbený,rýchly Mriežkový koláč:30dkg poloh.múky,20dkg práš.cukru,1dcl oleja,1p.l.kakaa,2 kyslé smotany,2č.l.sodabikarbony,1 balíček hrozienok-kto chce...Plnka:2 tvarohy,1 vanilkový cukor,3p.l.cukru,2vajcia-celé.Zmiešame prísady,dáme na plech-stredný a tvarohovú plnku dávame na cesto lyžicou alebo sáčkom-odfikneme rožtekMrkám

fantika, Pi, 28. 08. 2009 - 14:06

diiky mimusch..Bozkávam nabuduuce vyskuusame..Mrkám

crystall, Pi, 28. 08. 2009 - 14:34

...pozeram zhora dolu a zdola hore....hm...a aky si to vlastne upiekla? Mrkám Prekvapenie ...aj zmurkam, aj sa cudujem...Tlieskam aj ti zatlieskam.

fantika, Pi, 28. 08. 2009 - 15:43

crystall priznaam bez mucenia ze som este cakala na adusin kolaacik,ale este nemala cas ho asi napiisat,tak nakoniec som nepiekla ani jeden z tyychto uvedenyych ale som nasla takyy jednoduchyy v receptaary uja googla..Vyplazený jazyk Mrkám Chichocem sa je s tvarohom a jablkami...celkom fajn..Úsmev ale tieto tiez niekedy vyskuusam...Slnko

brona, Pi, 28. 08. 2009 - 15:16

http://www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/zakusky/falosny-kremes
ja som milovala tento falosny kremes-zdravsia varianta kremesu, nenarocny na urobenie
toto nie je moj recept, ja mam ten svoj niekde skryty, ale tento je velmi podobny- ja ho uz nesmiem kedze nesmiem lepok ani nic mliecne/takze mlieko s tvarohom su passe/
Ja so do toho snehu miesala trochu pras cukru-po zapeceni do bledohneda vytiahla a robilo to take sledke slzicky

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama