
Kamila | BB krémeš
Fantastický zákusok, jeden z mála, čo u nás zjedia všetci. Ponúkam vám svoju zdravšiu verziu s celozrnnou špaldovou múkou a tvarohom namiesto masla. Dobrá je aj nepečená verzia.
7 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
Korpus: | ||
7 | polievkové lyžice | špaldová múka celozrnná |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
2 1⁄2 | balíky | Zlatý klas |
500 | gramov | jemný tvaroh |
40 | gramov | maslo |
2 | kusov | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | cukor |
Dokončenie: | ||
2 | kusov | BeBe keksy |
1 | kus | čokoládová poleva |
Korpus: Vyšľaháme bielky s cukrom do tuhého snehu. Krátko prišľaháme po jednom žĺtky a už len zľahka na záver ručne primiešame celozrnnú múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 185°C cca 25 minút alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Korpus je nižší, ale chutný.
Krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý vanilkový puding. Do horúceho pridáme maslo. Dôkladne rozmiešame. Zamiešame tvaroh. Ešte teplú náplň rozotrieme na vychladnutý korpus. Na to sa snažíme čo najefektívnejšie vyskladať po celej ploche BB keksy. Necháme vychladnúť.
Keksy polejeme čokoládovou polevou. Zvyknem použiť ganache (180 ml horúcej smotany na šľahanie zalejem 180 g horkej čokolády, nechám chvíľu postáť, potom dôkladne premiešam.)
Ak sa dá, nechám vychladnúť. Väčšinou sa nedá, ale posledné kusy sú už aj stuhnuté.
Jediný zákusok, ktorý viem krásne nakrájať na rovnaké rezy.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
hmm to dobre vyzerá, ešte otázočka, je to na klasický plech?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi ano, taky co vojde do 60-ky rury, len zrejme tych plechov je vela, roznych velkosti. Najlepise je spravit klasicku piskotu, aku mas overenu na svoj plech. Akurat bielu muku mozes nahradit celozrnou, len ju treba vzdy len zlahka na zaver primeisat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Oprášila som starý dobrý recept. Zožal doma veľký úspech, vraj môžem pravidelne piecť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá super..a špaldová múka,zaujímavé.Recept na vyskúšanie...ďakujem Kamilka.Už som obzerala v t....množstvo kadejakých múk..aj chlebové aj koláčové.Špaldová bola medzi nimi ..tak sa potom pochválim aký bol zákusok dobrý.Hoci.. mne vydrží,stihne stuhnúť...