BB krémeš

Popis

Fantastický zákusok, jeden z mála, čo u nás zjedia všetci. Ponúkam vám svoju zdravšiu verziu s celozrnou špaldovou múkou a tvarohom namiesto masla. Úsmev Dobrá je aj nepečená verzia. 

BB krémeš - recept

Zhrnutie

Porcie
plech
Zdrojdobrá známa
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajec
7polievkové lyžicetrstinového cukru
7polievkové lyžicešpaldovej celozrnej múky (obyč. polohr. múky)
1⁄2balíkprášku do pečiva
náplň
1litermlieka
2 1⁄2balíkyzlaté klasy
500gramovkrémového tvarohu
40gramovmasla
2kusyvanilkový cukor
4polievkové lyžicecukru
Dokončenie
2kusybb keksy
1kusčokoládová poleva

Inštrukcie

Korpus:

Pripravíme si piškótu. Vyšľaháme bielka s cukrom do tuhého sneho. Krátko prišľaháme po jednom žltka a  už len zľahka na záver primiešame ručne  celozrnú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 185°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Korpus je nižší, ale chutný.

Krém:

Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý vanilkový puding. Do horúceho pridáme  masla. Dôkladne rozmiešame. Zamiešame tvaroh. Ešte teplú náplň rozotrieme na vychladnutý korpus. Na to sa snažíme čo najefektívnejšie vyskladať po celej ploche BB keksy. Necháme vychladnúť.

Keksy polejem čokoládovou polevou. Zvyknem použiť ganache (180 ml horúcej smotant na šľahanie zalejem 180g horkej čokolády, nechám chvíľu postáť, potom dôkladne premiešam.)

Ak sa dá nechám vychladnúť., Väčšinou sa nedá, ale posledné kusy sú už aj stuhnuté.

Poznámky

Jediný zákusok, ktorý viem krásne nakrájať na rovnaké rezy.

Postup: 

BB krémeš - recept postup 1
BB krémeš - recept postup 2
BB krémeš - recept postup 3
BB krémeš - recept postup 4
BB krémeš - recept postup 5
BB krémeš - recept postup 6
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Komentáre

Vyzerá super..a špaldová múka,zaujímavé.Recept na vyskúšanie...ďakujem Kamilka.Už som obzerala v t....množstvo kadejakých múk..aj chlebové aj koláčové.Špaldová bola medzi nimi ..tak sa potom pochválim aký bol zákusok dobrý.Hoci.. mne vydrží,stihne stuhnúť... Mrkám

hmm to dobre vyzerá, ešte otázočka, je to na klasický plech?

Asi ano, taky co vojde do 60-ky rury, len zrejme tych plechov je vela, roznych velkosti. Najlepise je spravit klasicku piskotu, aku mas overenu na svoj plech. Akurat bielu muku mozes nahradit celozrnou, len ju treba vzdy len zlahka na zaver primeisat.

Oprášila som starý dobrý recept. Hambím saZožal doma veľký úspech, vraj môžem pravidelne piecť. Úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok