reklama

Francúzska čokoládová tortička s mangovou redukciou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 07. 01. 2018 - 16:06 - Recepty M.á.r.i.a
Francúzska čokoládová tortička s mangovou redukciou, Zákusky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Vianočné zákusky sa minuli, ostalo kde tu suché pečivo a tak prišla chuť na niečo iné. A treba spotrebovať aj ovocie čo sa neminulo od sviatkov Hambím sa

Ingrediencie
Tortičky:
250 gramov čokoláda 70%
4 kusov vajce
100 gramov trstinový cukor
100 gramov maslo
2 polievkové lyžice polohrubá múka
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
Mangová omáčka:
1 kus mango
2 polievkové lyžice trstinový cukor
1 polievková lyžica maslo
1⁄2 deciliter šľahačková smotana
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Tortičky: Čokoládu si rozpustíme nad parou, odstavíme a pridáme maslo, miešame kým sa rozpustí. Necháme vychladnúť.

Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom a vmiešame do nich múku s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.

Do žĺtkovej hmoty zľahla vmiešame vychladnutú čokoládu a sneh z bielkov. Rozdelíme do formičiek - ja som piekla v papierových ale ak máte iné treba ich vymastiť.

Pečieme na 180 st. priližne 10 - 15 min.

Mangová omáčka: Mango čistíme, nakrájame na drobno. Cukor jemne skaramelizujeme, pridáme maslo a nakrájané mango. Pomaly dusíme kým nie je mango mäkké a nezredukuje sa šťava.

Môžeme tyčovým mixéro rozmixovať ak sú ešte včšie kúsky. Pridáme na zjemnenie smotanu a odstavíme. 

Na tanierik dáme omáčku, do nej "posadíme" tortičku, posypeme cukrom a trochou kokosu, ozdobíme ovocím a lístkami mäty.

Doplňujúce poznámky

Omáčku si môžeme urobiť z akého koľvek ovocia čo nám chutí alebo len slaný karamel.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama