Popis
Vianočné zákusky sa minuli, ostalo kde tu suché pečivo a tak prišla chuť na niečo iné. A treba spotrebovať aj ovocie čo sa neminulo od sviatkov

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
Tortičky | ||
250 | gramov | čokoláda aspoň 60 % |
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | trstinový cukor |
100 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka (moja bola špaldová) na zahustenie halušiek |
1⁄2 | čajová lyžička | prasok do peciva bezfosfatovy |
Mangová omáčka | ||
1 | kus | mango |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | masla |
1⁄2 | deciliter | smotana 33 % |
Inštrukcie
Tortičky : Čokoládu si rozpustíme nad parou, odstavíme a pridáme maslo, miešame kým sa rozpustí. Necháme vychladnúť. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom a vmiešame do nich múku s práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty zľahla vmiešame vychladnutú čokoládu a sneh z bielkov. Rozdelíme do formičiek - ja som piekla v papierových ale ak máte iné treba ich vymastiť. Pečieme na 180 st. priližne 10 - 15 min.
Mangová omáčka : Mango čistíme, nakrájame na drobno. Cukor jemne skaramelizujeme, pridáme maslo a nakrájané mango. Pomaly dusíme kým nie je mango mäkké a nezredukuje sa šťava. Môžeme tyčovým mixéro rozmixovať ak sú ešte včšie kúsky. Pridáme na zjemnenie smotanu a odstavíme.
Na tanierik dáme omáčku, do nej "posadíme" tortičku, posypeme cukrom a trochou kokosu, ozdobíme ovocím a lístkami mäty.
Poznámky
Omáčku si môžeme urobiť z akého koľvek ovocia čo nám chutí alebo len slaný karamel.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť