Karamelový zákusok

Popis

Lahodný karamelový rez s mascarpone krémom

Karamelový zákusok - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

1plechovkasalko (uvariť cca 3 hodiny)
250gramovmaslo
2kusykaramelový puding
400millilitrovmlieko
750gramovmascarpone
300gramovbiela čokoláda
3čajové lyžičkyKakao
1decilitervriaca voda
1čajová lyžičkacukor
1kuskakaová piškóta (podľa zvyklostí)

Inštrukcie

Deň dopredu varíme Salko asi 3 hodiny vo vode. Ja v polovici varenia konzervu obraciam. Upečieme kakaovú piškótu podľa svojich zvyklostí.

 

Tu je môj recept na kakaovú piškótu:

  • 4 vajcia
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl horúcej vody
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 PL kakao

 

4 žĺtka vymiešame s 200g práškového cukru, 1 dcl oleja 1 dcl horúcej vody. Múku zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a preosejeme. Vyšľaháme sneh zo 4 bielkov. Nakoniec všetko opatrne zmiešame, rozotrieme na plech vystlatý papierom na pečenie a upečieme v rúre na
170 stupňov.

 

 Z piškóty stiahneme  papier a vrchnú vrstvu, vložíme naspäť na plech. Kakao zmiešame s cukrom a zalejeme vriacou vodou. Tekutinou pokropíme plát.

 

Z mlieka a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Cukor netreba pridávať. Do teplého zamiešame celé maslo a skaramelizované salko. Navrstvíme na kakaový plát.

 

V hrnci nad parou rozpustíme 3 biele čokolády. Do úplne rozpustenej masy pridáme 750 g mascarpone a dobre vymiešame (kľudne aj ponorným mixérom). Nanesieme na karamelovú vrstvu, urovnáme a vrch ozdobíme napríklad drobnými perličkami.

 

Množstvo bieleho krému si môžeme prispôsobiť veľkosti plechu - vyskúšaný pomer je 1 biela čokoláda (100g) na jednu malú krabičku (250g) mascarpone. Krém je vynikajúci aj napríklad na palacinky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
2.2
Priemer: 2.2 (5 hlasy)

Komentáre

Waw, ten vyzerá úžasne. TlieskamÁnoTlieskam

Dík Úsmev . Konečne som našla uplatnenie pre ozdoby z Piešťan :)

Ja na také ešte nie. Chichocem sa

Ten karamelovy krem je hrckavy,malo mlieka,vela pudingu.Prave ho robim.Puding bol hladky,ale ked som pridala do tepleho a velmi husteho pudingu maslo,ten puding sa nechcel rozslahat,ostali hrcky.Na buduce maslo prv vyslaham a tak spojim s pudingom,aj to ho uvarim vo viacej mlieka,inac zakusok fantazia,len skoda toho kremu..

ja som to tuším pri takýchto problémoch premiešavala ponorným mixérom a potom to bolo v pohode.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok