
Kamila | Krémeš na odpaľovanom ceste
Recept s fotopostupom na fantastický zákusok s minimom cukru. Aj keď taká šľahačka, nejaké to maslo má zopár kalórii. Pracovný názov by mohol mať aj veľhory.
Korpus: | ||
1 | hrnček | voda |
125 | gramov | maslo |
1 | hrnček | polohrubá múka |
5 | kusov | vajce |
Náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
2 1⁄2 | kusov | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
50 | gramov | maslo |
250 | gramov | jemný tvaroh |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Čokoládová poleva: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
V hrnci roztopíme maslo vo vode. Dáme dole z ohňa a primiešame múku (moja bola bezlepková), štipku soli, miešame kým nám nevznikne hladká hustá kaša, ktorú necháme vychladnúť. K vychladnutej postupne prišľaháme vajíčka, vždy po jednom. Hmotu rozotrieme na plech v tenkej vrstve. Ja som dala ja papier na pečenie , ale asi ani netreba. Pečieme pri teplote cca 210°C cca 35-40 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Môžeme sledovať ako krásne nám rastú veľhory.
Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding, do horúceho vmiešame maslo a za občasného miešania tiež necháme vychladnúť. Jemný tvaroh prešľaháme a postupne k nemu primiešame vychladnutý puding. Krém rozotrieme na korpus, ako sa nám to pomedzi vrchy podarí.
Šľahačky vyšľaháme s práškovým cukrom a rozotrieme na náplň. Dáme schladiť do chladničky, alebo koštujeme ak neodoláme, ako tomu bolo u nás. Zákusok je fantastický s čokoládovou polevou. (napr. čokoládu rozpustíme v horúcej smotane)

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
A aký dobrý mix. A potom sa sťažujem na chlesterol. Nie som si istá či rodina až tak oceňuje moje snahy o pečenie, ale v podstate to nie je až tak dôležité. Realizujem sa viac či menej úspešne. Len polovica detí, nemá rada v koláči ovocie, tak len veľmi ťažko sa zavďačím všetkým. Pri tomto zákusku sa to podarilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzera vyborne,hned by som si dala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Včera som niekde čítala, že naobľúbenejšie zákusky na Slovensku su kremeše a veterníky. A keď sa tak na to pozerám, tak toto je taký ich mix :) Super.
Teba musí tvoja rodina naozaj milovať, keď im stále takto vypekáš :)