reklama

Krémeš na odpaľovanom ceste

Pridal/a Kamila dňa 25. 05. 2015 - 13:00 - Recepty Kamila
Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila

Kamila | Krémeš na odpaľovanom ceste


reklama

Recept s fotopostupom na fantastický zákusok  s minimom cukru. Aj keď taká šľahačka, nejaké to maslo má zopár kalórii.  Pohoda Pracovný názov by mohol mať aj veľhory. Úsmev 

Ingrediencie
Korpus:
1 hrnček voda
125 gramov maslo
1 hrnček polohrubá múka
5 kusov vajce
Náplň:
1 liter mlieko
2 1⁄2 kusov Zlatý klas
2 polievkové lyžice trstinový cukor
1 kus vanilkový cukor
50 gramov maslo
250 gramov jemný tvaroh
500 millilitrov smotana na šľahanie
2 polievkové lyžice práškový cukor
Čokoládová poleva:
100 gramov horká čokoláda
100 millilitrov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

V hrnci roztopíme maslo vo vode. Dáme dole z ohňa a primiešame múku (moja bola bezlepková), štipku soli, miešame kým nám nevznikne hladká hustá kaša, ktorú necháme vychladnúť. K vychladnutej postupne prišľaháme vajíčka, vždy po jednom. Hmotu rozotrieme na plech v tenkej vrstve. Ja som dala ja papier na pečenie , ale asi ani netreba. Pečieme pri teplote cca 210°C cca 35-40 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Môžeme sledovať ako krásne nám rastú veľhory.

Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme hustý puding, do horúceho vmiešame maslo  a za občasného miešania tiež necháme vychladnúť. Jemný tvaroh prešľaháme a postupne k nemu primiešame vychladnutý puding. Krém rozotrieme na korpus, ako sa nám to pomedzi vrchy podarí. Úsmev

Šľahačky vyšľaháme s práškovým cukrom a rozotrieme na náplň. Dáme schladiť do chladničky, alebo koštujeme ak neodoláme, ako tomu bolo u nás. Zákusok je fantastický s čokoládovou polevou. (napr. čokoládu rozpustíme v horúcej smotane)

Doplňujúce obrázky
Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 1

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 2

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 3

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 4

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 5

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 6

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 7

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 8

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 9

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 10

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 11

Kamila

Krémeš na odpaľovanom ceste, Zákusky, recept, Kamila, 12

Kamila

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

dasa_, Po, 25. 05. 2015 - 13:30

Včera som niekde čítala, že naobľúbenejšie zákusky na Slovensku su kremeše a veterníky. A keď sa tak na to pozerám, tak toto je taký ich mix :) Super.

Teba musí tvoja rodina naozaj milovať, keď im stále takto vypekáš :)

Kamila, Po, 25. 05. 2015 - 13:43

A aký dobrý mix. A potom sa sťažujem na chlesterol. Pohoda Nie som si istá či  rodina až tak oceňuje moje snahy o pečenie, ale v podstate to nie je až tak dôležité. Realizujem sa viac či menej úspešne. Len polovica detí, nemá rada v koláči ovocie, tak len veľmi ťažko sa zavďačím všetkým. Pri tomto zákusku sa to podarilo. Úsmev

zvonilka, Št, 28. 05. 2015 - 11:55

Vyzera  vyborne,hned by som si dalaVyplazený jazykÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama