Popis
Recept s fotopostupom na výborný svieži a pritom veľmi jednoduchý kakaovo čučoriedkový zákusok s tvarohom.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
7 | kusy | vajíčok |
7 | polievkové lyžice | trstinový (klas. kryštálový) cukor |
5 | polievkové lyžice | kakao (karob) |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Čučoriedkovo tvarohová náplň | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
250 | dekagramy | mascarpone (šľahačka) |
6 | polievkové lyžice | kvalitný domáci čučoriedkový džem (250 g čučoriedky) |
Smotanová náplň | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | polievková lyžica | med (vanilkový cukor, práš. cukorň |
Inštrukcie
Korpus
Bielka vyšľaháme s cukrom do snehu. Po jednom krátko zašľaháme žltka. Kakao (karob) zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme a zľahka ručne primiešame k snehu. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení necháme chvíľu postáť, dáme dole z korpusu papier na pečenie, preložíme na studený plech a necháme vychladnúť.
Tvarohovo čučoriedková náplň
Ak nemáte kvalitný domáci čučoriedkový džem, môžete si ovocné pyré pripraviť z čerstvých, alebo mrazených čučoriedok. V hrnci ich podlejeme trochou vody (max 2Pl), necháme zovrieť (prípadne nechať odpariť tekutinu) a vychladnúť. Môžeme prepasírovať, rozmixovať ..., pri drobných lesných čučoriedkach netreba. Menšie čučoriedky postačí aj bez varenia, rozmixovať ...
Mascarpone prešľaháme (ak nedávame džem, v ktorom už cukor je, pridáme 1Pl medu, alebo vanilkový, práškový cukor, podľa chuti) a na nižších otáčkach primiešame tvaroh a na záver už len ručne čučoriedkové pyré, prípadne aj čučoriedky.
Čučoriedkovú náplň rozotrieme na vychladený korpus a dáme stuhnúť do chladničky
Smotanová náplň
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s medom a na nižších otáčkach primiešame jemný tvaroh. Opatrne rozotrieme na čučoriedkovú náplň a dáme aspoň na dve hodiny stuhnúť do chladničky.
Poznámky
Moja verzia je kvôli histaminovej dcére s karobom.
Postup:








- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť