
Toto je oblúbený zákusok mojích synov
Puding: | ||
2 | balíky | čokoládový puding |
1 | liter | mlieko |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
100 | millilitrov | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
100 | millilitrov | voda |
Smotanová náplň: | ||
2 | balíky | šľahačka v prášku |
400 | millilitrov | mlieko |
500 | gramov | kyslá smotana |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
Dokončenie: | ||
50 | gramov | čokoláda |
Puding: z litra mlieka ,8 PL cukru a puding. práškov uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť
Cesto : žĺtky vymiešame s práškovým cukrom ,pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a lyžicou naň dávame vychladnutý puding a dáme upiecť. Ja to pečiem na 180 stupňov asi 30 min. Vždy skúšam špáratkom
Na vychladnutý koláč dáme krém 2 práškové šľahačky vyšľaháme podľa návodu s 1PL práškový cukor a zmiešame s pochúťkovými smotanami s 2 vanilkami (smotany vymiešam s vanilkou a tak to pridám k šľahačke)
je to taký osviežujúci zákusok
Tak toto vyzerá super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fakt je dobrý,u nás nejdú krémové a toto nie je mastné a ani suché
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Doplním vám tento recept podľa vlastných skúseností, práve dnes som upiekla 2 plechy takého koláča pre susedku na oslavu a pečiem ho, keď čakáme nejakú návštevu.
- cukru dáme do pudinku len 4-5 PL
- koláč musí byť dokonalo studený až potom dáme krém
- pochúťkové smotany musia byť tuhé,a dávam ich až 4
a iba 1 vanilkový cukor
- na rozotretý krém posypem kakao, potrasením cez
sitko
- ináč všetko ako hore uvedené
Takto to nie je také sladké, je dosť krému a podobá sa to na teramisu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mala by som otázku: ak rozložím lyžicou puding na cesto, potom ho nerozotieram, nechám kopčeky?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nerozotieraš,necháš kopčeky.a keď sa koláč upečie,puding klesne,vytvorí jamky a cesto bude vyššie nad pudingom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dik, dnes ho vyskúšam, potom sa ozvem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
doplnim Vam tento recept podla vlastnych skusenosti,ako ho robim ja,vyskusala som do kolaca pudingy vsetkych prichuti, podla mna a mojej rodiny najlepsie chuti puding s malinovou prichutou,a4 pochutkove smotany vymiesam zo4lyzicami praskoveho cukru a vylejem na horuci kolac,a vrch sa posype skoricovym cukrom,zenicky vyskusajte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj u nás je obľúbený,niekedy ho obmieňam,dám len jeden puding a medzi to podávam na cesto jahody,alebo marhule-zavárané,aj to je výborné.