reklama

Snehová roláda

Pridal/a dasa_ dňa 13. 12. 2020 - 17:28 - Recepty dasa_
Snehová roláda, Zákusky, recept, dasa_

dasa_ | Snehová roláda


reklama

Keď vám po pečení keksov ostane veľa bielok, tak môžete vyskpšať variaciu na Pavlovovej tortu v tvare rolády. Na prípravu stačí minimum surovín.

Ingrediencie
6 kusov bielok
170 gramov kryštálový cukor
1 štipka soľ
1 polievková lyžica Zlatý klas
1 polievková lyžica vínny ocot
Náplň:
3 polievkové lyžice jahodový džem
250 millilitrov šľahačková smotana
200 gramov kyslá smotana
2 polievkové lyžice Créme Olé puding
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Bielky dáme do vhodnej misy, jemne osolíme a vyšľaháme tuhá sneh. Postupne na viackrát pridáme cukor a ďalej šľaháme, až bude hmota lesklá a pevná. Pridáme Zlatý klas a vínny ocot a ešte krátko vyšľaháme.

Na plech dáme papier na pečenie a naň rovnomerne nanesieme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na cca 150stupňov asi 30-40 minút. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom a necháme krátko vychladiť. priložíme papier na pečenie a pomocou dosky obrátime. Odstránime papier, natrieme džemom a necháme vychladiť.

Šľahačku zmiešame s kyslou smotanou, pridáme 2 PL krém Olé a vyšľaháme. Nanesieme na plát a pomocou papiera zatočíme ako roládu. V chladničke necháme vychladiť aspoň 2 hodiny. Podávame napríklad s čerstvým ovocím.

Doplňujúce poznámky

Krém bola čistá improvizácia, čo chladnička dala. Ku sladkému cestu sa kombinácia kyslej smotany ukázala ako výborné riešenie. Samozrejme, kľudne použite svoj obľúbený smotanový krém.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Po, 14. 12. 2020 - 09:38

Si dobrá, ja som si ešte na snehovú roládu netrúfla. VYzerá úžasne. Áno

dasa_, Po, 14. 12. 2020 - 09:42

napodiv to bolo celkom jednoduché a rýchle. Nebol ani problém s rolovaním. A vlastne sa to dá vyhlásiť za bezlepkové.

Kamila, Po, 14. 12. 2020 - 14:56

Predtym rolovanim by som mala respekt, ci sa nepolame, ale evidentne nie.

dasa_, Po, 14. 12. 2020 - 15:57

to cesto by nemalo byť veľmi vysušené, vo vnútri by malo ostať vláčne. Tak ako Pavlovova. Potom sa dá aj zarolovať

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama