Keď vám po pečení keksov ostane veľa bielok, tak môžete vyskpšať variaciu na Pavlovovej tortu v tvare rolády. Na prípravu stačí minimum surovín.

6 | kusov | bielok |
170 | gramov | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
1 | polievková lyžica | vínny ocot |
Náplň: | ||
3 | polievkové lyžice | jahodový džem |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
200 | gramov | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | Créme Olé puding |
Bielky dáme do vhodnej misy, jemne osolíme a vyšľaháme tuhá sneh. Postupne na viackrát pridáme cukor a ďalej šľaháme, až bude hmota lesklá a pevná. Pridáme Zlatý klas a vínny ocot a ešte krátko vyšľaháme.
Na plech dáme papier na pečenie a naň rovnomerne nanesieme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na cca 150stupňov asi 30-40 minút. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom a necháme krátko vychladiť. priložíme papier na pečenie a pomocou dosky obrátime. Odstránime papier, natrieme džemom a necháme vychladiť.
Šľahačku zmiešame s kyslou smotanou, pridáme 2 PL krem Olé a vyšľaháme. Nanesieme na plát a pomocou papiera zatočíme ako roládu. V chladničke necháme vychladiť aspoň 2 hodiny. Podávame napríklad s čerstvým ovocím.
Krém bola čistá improvizácia, čo chladnička dala. Ku sladkému cestu sa kombinácia kyslej smotany ukázala ako výborné riešenie. Samozrejme, kľudne použite svoj obľúbený smotanový krém.






napodiv to bolo celkom jednoduché a rýchle. Nebol ani problém s rolovaním. A vlastne sa to dá vyhlásiť za bezlepkové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Predtym rolovanim by som mala respekt, ci sa nepolame, ale evidentne nie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to cesto by nemalo byť veľmi vysušené, vo vnútri by malo ostať vláčne. Tak ako Pavlovova. Potom sa dá aj zarolovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Si dobrá, ja som si ešte na snehovú roládu netrúfla. VYzerá úžasne.