
dasa_ | Snehová roláda
Keď vám po pečení keksov ostane veľa bielok, tak môžete vyskpšať variaciu na Pavlovovej tortu v tvare rolády. Na prípravu stačí minimum surovín.
6 | kusov | bielok |
170 | gramov | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
1 | polievková lyžica | vínny ocot |
Náplň: | ||
3 | polievkové lyžice | jahodový džem |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
200 | gramov | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | Créme Olé puding |
Bielky dáme do vhodnej misy, jemne osolíme a vyšľaháme tuhá sneh. Postupne na viackrát pridáme cukor a ďalej šľaháme, až bude hmota lesklá a pevná. Pridáme Zlatý klas a vínny ocot a ešte krátko vyšľaháme.
Na plech dáme papier na pečenie a naň rovnomerne nanesieme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na cca 150stupňov asi 30-40 minút. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom a necháme krátko vychladiť. priložíme papier na pečenie a pomocou dosky obrátime. Odstránime papier, natrieme džemom a necháme vychladiť.
Šľahačku zmiešame s kyslou smotanou, pridáme 2 PL krém Olé a vyšľaháme. Nanesieme na plát a pomocou papiera zatočíme ako roládu. V chladničke necháme vychladiť aspoň 2 hodiny. Podávame napríklad s čerstvým ovocím.
Krém bola čistá improvizácia, čo chladnička dala. Ku sladkému cestu sa kombinácia kyslej smotany ukázala ako výborné riešenie. Samozrejme, kľudne použite svoj obľúbený smotanový krém.

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_

dasa_
Ďalšie recepty
napodiv to bolo celkom jednoduché a rýchle. Nebol ani problém s rolovaním. A vlastne sa to dá vyhlásiť za bezlepkové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Predtym rolovanim by som mala respekt, ci sa nepolame, ale evidentne nie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to cesto by nemalo byť veľmi vysušené, vo vnútri by malo ostať vláčne. Tak ako Pavlovova. Potom sa dá aj zarolovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Si dobrá, ja som si ešte na snehovú roládu netrúfla. VYzerá úžasne.