
n.e.l.i.n.k.a | Bulgur rizoto
Chutné bulgurové rizoto.
Ingrediencie
1 | hrnček | bulgur |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | paradajkový pretlak |
1 | balík | zelenina |
1 | zväzok | kôpor |
Postup
Prevaríme vodu (na 1 hrnček bulguru dáme 2 hrnčeky vody), dáme do nej paradajkový pretlak, cesnak, kôpor (petržlenovú vňať, bazalka...) a pripravíme bulgur podľa návodu. Čiže nerobíme ho v čistej vode, ale paradajkovej.
Zatiaľ si pripravíme zeleninu, buď na pare (mrkva, hrášok, karfiol, brokolica, ružičkový kel...) alebo mrazenú zeleninu, prípadne sterilizovanú. Zmiešame s bulgurom.
Urobila som aj pesto, ktoré som neskôr natrela na šalátové listy a bolo to super. Pesto: slnečnicové semienka, uhorka, petržlenová vňať, olivový olej, citrónová šťava.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.