reklama

Fazuľové struky so sezamom a kurkumou.

Pridal/a Pegybabi dňa 08. 02. 2014 - 13:11 - Recepty Pegybabi
Fazuľové struky so sezamom a kurkumou., Zdravé recepty, recept, Pegybabi

reklama

Pridávam ďalší veľmi chutný recept z Indickej kuchyne. Je vhodný ako obed alebo večera. V tomto recepte sa používa prečistené maslo "Ghee", ktoré si môžte urobiť doma, alebo hotové kúpiť v biopotravinách.

Ingrediencie
300 gramov zelená fazuľka
2 kusov cibuľa červená
1 kus chilli paprička
1⁄2 čajová lyžička mletá kurkuma
2 polievkové lyžice ghee maslo
1⁄2 čajová lyžička zázvor
1⁄2 čajová lyžička cesnak
1⁄2 čajová lyžička rímska rasca
1⁄2 čajová lyžička horčičné semienko
3 polievkové lyžice sezam
1⁄2 čajová lyžička chilli korenie
1⁄4 čajová lyžička morská soľ
1⁄2 čajová lyžička hnedý cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Sezamové semienka opečieme na suchej panvici do hneda a necháme vychladnúť. Vychladnuté sezamové semiačka dáme do mlynčeka na korenie, pridáme chilli korenie, soľ, cukor a pomelieme.

V panvici si zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu, horčičné semienka a nastrúhaný zázvor a cesnak, počkáme kým semienka vypraskajú a uvoľnia vôňu. Potom pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a restujeme asi 2 minút.

Pridáme nakrájané fazuľové struky,(ja som dala mrazené) chilli papričku vcelku (odstránime z nej stopku),dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou.

Na slabom ohni dusíme 5- 7 minút. Na koniec pridáme pomletú zmes sezamu, soli, cukru a chilli korenia, pridáme ešte kurkumu a za občasného premiešania ešte asi 3-5 minút restujeme, panvicu už neprikrývame.

Doplňujúce poznámky

Môžme podávať buď samotné, s ryžou, alebo s plackami.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama