
Kamila | Omeleta so zelenou fazuľkou
Recept s fotopostupom na rýchly letný obed alebo večeru.
Ingrediencie
3 | kusov | vajce |
200 | gramov | zelená fazuľka |
100 | gramov | cherry paradajky |
trocha | maslo | |
mleté korenie | ||
soľ | ||
pažítka |
Postup
Čerstvú fazuľku umyjeme, očistíme, nakrájame a vo vriacej slanej vode varíme cca 10 minút. Mrazené asi stačí tiež len krátko obvariť, možno aj nad parou. Scedíme ich.
Paradajky umyjeme, prekrojíme, na polovicu. Umytú pažítku nakrájame na jemno. Vajíčka rozbijeme do misky.
Na rozpálenej panvici roztopíme trochu masla. Vajíčka v miske prešľaháme vidličkou, pridáme soľ a korenie. Na masle krátko opečieme fazuľku, stačí minúta a zalejeme vajíčkom. Počkáme nejakých 15 sekúnd a zľahka zopár ťahmi premiešame.
Pridáme paradajky prekrojené na polovicu, nakrájanú pažítku a môžeme posypať strúhaným syrom.
Zmiernime plameň, ohrev, panvicu prikryjeme a pomaly opekáme cca 5 minút. Zospodu by nemala byť omeleta spečená a zvrchu surová. Môžeme podávať so zeleninovým šalátom.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.