Recepty od susedky | Brokolica s fazuľkou v paradajkovej omáčke
Chutí teplé aj studené, ako príloha alebo ľahký obed, či večera. Jedna porcia obsahuje 138 kcal - 6 g bielkovín, 16 g sacharidov, 6 g tukov a 7g vlákniny.
1 | kus | brokolica |
200 | gramov | zelená fazuľka |
300 | gramov | paradajka |
1 | kus | cibuľa |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | olej |
Zelenú fazuľku očistíme, nakrájame na menšie kúsky a mierne obvaríme v osolenej vode. Ak je fazuľka dostatočne mladá, netreba ju predvariť, stačí dusiť naraz s brokolicou.
Brokolicu umyjeme a rozdelíme na ružičky. Hlúbik použijeme napríklad od vývaru. Paradajky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a restujeme na oleji. Pridáme paradajky, osolíme, ocukríme, pridáme korenie a restujeme asi 3 minúty. Pridáme zelenú fazuľku, brokolicu.
Premiešame a v prikrytej panvici dusíme asi 5-8 minút, až do okamžiku, keď bude brokolica hotová. Odstavíme a môžeme podávať.
S pečivom alebo zemiakmi môžeme podávať aj ako hlavné jedlo, prípadne prílohu k mäsu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
dasa_
Šalátová omáčka s medvedím cesnakom
Milujem túto omáčku, pripomína mi detstvo. Okrem klasickej sladkokyslej verzie s kôprom môžete vyskúšať aj verziu s medvedím cesnakom
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.