Popis
Chutí teplé aj studené, ako príloha alebo ľahký obed, či večera
Jedna porcia obsahuje 138 kcal - 6g bielkovín, 16g sacharidov, 6g tukov a 7g vlákniny

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
1 | kus | brokolica |
200 | gramov | zelená fazuľka |
300 | gramov | paradajky |
1 | kus | väčšia cibuľa |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | cukor |
1⁄4 | čajová lyžička | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | olej |
Inštrukcie
Zelenú fazuľku očistíme, nakrájame na menšie kúsky a mierne obvaríme v osolenej vode. Ak je fazuľka dostatočne mladá, netreba ju predvariť, stačí dusiť naraz s brokolicou.
Brokolicu umyjeme a rozdelíme na ružičky. Hlúbik použijeme napríklad od vývaru.
Paradajky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a restujeme na oleji. Pridáme paradajky, osolíme, ocukríme, pridáme korenie a restujeme asi 3 minúty. Pridáme zelenú fazuľku, brokolicu. Premiešame a v prikrytej panvici dusíme asi 5-8 minút, až do okamžiku, keď bude brokolica hotová. Odstavíme a môžeme podávať.
Poznámky
S pečivom alebo zemiakmi môžeme podávať aj ako hlavné jedlo, prípadne prílohu k mäsu
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť