
Netradičný, vynikajúci a zdravý šalátik, ktorý určite zachutí celej rodine. U nás sa po ňom len tak zapráši.
Ingrediencie
2 | kusov | kuracie prsia |
1 | kus | pór |
4 | kusov | mrkva |
5 | kusov | jablko |
vegeta | ||
olej slnečnicový | ||
olivový olej | ||
citrón | ||
biely jogurt | ||
majonéza |
Postup
1. Nachystáme si všetky potrebné suroviny.
2. Zmiešame najemno nastrúhanú mrkvu s pórom nakrájaným na kolieska. Pridáme lyžičku vegety a na olivovom oleji trošku osmahneme, ale len natoľko aby mrkva nebola chrumkavá.
3. Kuracie prsia nakrájame na kocky, pridáme lyžičku vegety a na slnečnicovom oleji sprudka opečieme, kým trošku nezmenšia objem a nezačnú hnednúť. To máme istotu, že sú mäkké a chutné, miestami chrumkavé.
4. Jablká si nakrájame na drobné kocky. Odporúčam golden delicius hlavne keď sú už žlté. Vhodné sú také kašovitejšie jabĺčka. Takže určite dozreté alebo prezreté jabĺčka využijete aj takýmto spôsobom. Jablká pokvapkáme citrónom aby nesčerneli.
5. Mrkvu s pórom, jablká a mäso zmiešame dokopy.
6. Pridáme biely jogurt a ak netrváte na super zdravej verzii tak pridajte aj zo 2-3 lyžice kvalitnej majonézy. Poriadne rozmiešajte, nechajte odležať v chladničke nejaké 2 hodiny a môžete servírovať. Dobrú chuť!






- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Martuška 123 | Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok s bravčovým perkeltom
Zemiakový prívarok alebo zemiaky na kyslo - jednoduché a tradičné jedlo, ktoré sa výborne hodí k mäsu.
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Martuška 123 | Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Plnené kuracie prsia zapečené v slaninke
Kuracie prsia plnené syrom a šunkou a zapečené v slanine. Jednoduchý a chutný recept k nedeľnému obedu.