
Kamila | Poľný šalát s kuracím mäsom a jablkami
Výborný šalát v zaujímavej kombinácii ingrediencií. Jablká a uhorky sa stretli v jednej miske.
100 | gramov | poľný šalát |
200 | gramov | kuracie prsia |
1 | kus | jablko |
1⁄2 | kus | uhorka |
50 | gramov | orechy |
250 | millilitrov | biely jogurt |
trocha | soľ | |
trocha | korenie | |
trocha | olivový olej | |
1 | čajová lyžička | dijonská horčica |
Kuracie mäso, opečieme, grilujeme, ale použijeme z včerajšieho obeda ako ja. Nakrájame na tenšie plátky. Šalát umyjeme, jablká zbavíme jadierok nakrájame na tenké, menšie plátky. Uhorku očistíne a nakrájame na jemno.
Šalát, jablká, uhorky, premiešame, pokvapkáme olivovým olejom, zľahka primiešame plátky mäsa a nahrubo nasekané orechy. Môžete ich krátko opražiť.
Jogurt vymiešame so soľou, korením, podľa chuti (čierne) a lyžičkou dijonskej horčice. Môžete pridať aj menší strúčik prepasírovaného cesnaku. Zmiešame a dresingom polejeme šalát.

Kamila

Kamila

Kamila
Zdravé, dobré