Večera "čo dom dal" dopadla nad očakávanie:)

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
1 | hrnček | quinoa |
4 | kusy | mrkva |
2 | kusy | petržlen |
10 | dekagramy | čínska kapusta |
15 | dekagramy | syr |
2 | čajové lyžičky | soľ |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
3 | kusy | vajce |
Inštrukcie
Potrebovala som minúť zeleninu, tak som skúsila takéto placky.
Medzi ingredienciami uvádzam 10 dkg čínskej kapusty, je to len veľmi odhadhom, bolo to asi 7 menších listov a ten syr som si tiež len tipla, bolo to 5 plátkov Leerdameru. :)
Postup:
1. Quinou uvaríme podľa návodu na obale, ja ju varím ako ryžu, na 1 hrnček quinoi dávam 2 hrnčeky vody a 1 lyžičku soli, varím 20 min.
2. Uvarenú quinou zmiešame s postrúhanou zeleninou, vajcami, syrom, ochutíme, ja som dala len čajovú lyžičku soli.
3. Na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho olivovým olejom, lyžicou naložíme kopčeky zmesi a rukou vyrobíme placky.
4. Piekla som na dvoch plechoch naraz v elektrickej rúre na 150 stupňov pri zapnutom ventilátore cca 30 min.
Dôležité je dať dosť syra a tri vajíčka, inak to nebude mať čo držať. Placky sú aj tak krehkejšie ako zemiakové alebo zeleninové s múkou.
Placky sú bezlepkové a aj nízkosacharidové, ale hlavne sú fakt dobré. Normálne som to nečakala:))
Postup:
