reklama

Zapečený baklažán

Pridal/a eva m dňa 03. 07. 2011 - 20:41 - Recepty eva m
obrázok k receptu

reklama

Dievčatá, takú dobrú večeru som si spravila, že sa chcem s vami podeliť o receptík

Ingrediencie
2 kusov baklažán
2 plechovky lúpané paradajky
1 kus cibuľa
3 strúčiky cesnak
3 polievkové lyžice olivový olej
1 kus mozarella
100 gramov Eidam
100 gramov parmezán
1⁄4 čajová lyžička soľ
  trocha korenie
  trocha petržlenová vňať
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, dáme na plech a šupneme opiecť do rúry.

Kým sa pečie, pripravíme si omáčku: cibuľu a cesnak popražíme na olivovom oleji, pridáme lúpané paradajky, necháme zovrieť, pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, bazalku a 2 minútky povaríme.

Nakrájame si mozarellu a eidam, postrúhame parmezán. Do janskej misy dáme jednu vrstvu baklažánových koliesok, na ne eidam, na to časť omáčky. Znovu baklažán, naň mozarellu, omáčku. Opäť baklažán, naň omáčku a zasypeme parmezánom.

Dáme na 30 minút nezakryté do rúry. Hotové to je vtedy, keď sa na povrchu urobí jemná kôrka.

Doplňujúce poznámky

Baklažán je diétny, len to netreba prehnať s olejom, lebo ho rád vsiakne. Je to výborné jedlo, cesnačikom a bazalkou nemusíte šetriť;-), tie paradajky to znesú;-). Dobrú chuť, dievčatá:-) :-)

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

ja_hodka (bez overenia), Ne, 03. 07. 2011 - 20:47

skusim. Vyzera to mnam Úsmev A co k tomu? Salatik a biele frizzante? Úsmev

eva m, Ne, 03. 07. 2011 - 20:49

nic. Vsak som aj zjedla pol jenskej misyVeľký úsmev
ale salatik by sa hadam hodil.
Co su frizzante?
Eva Slnko

helus72, St, 20. 07. 2011 - 16:06

...mňamózne Tlieskam Tlieskam Tlieskam Ty si spapala aj polku jenskej misy?Vyplazený jazyk Bozkávam

eva m, Št, 21. 07. 2011 - 10:50

nieee, misu som nechala, aby som si to mohla urobit aj nabuduceVeľký úsmev Veľký úsmev
Eva Slnko

ja_hodka (bez overenia), Ne, 03. 07. 2011 - 20:59

ja som doteraz tiez nepoznala frizzante, ale teraz som mudra, ked sme v Italy Chichocem sa To je take lahke nizkoalkoholicke sumive vinko. Velmi fajne k jedlu, ja si ho este riedim mineralkou a mnam Mrkám K takymto zeleninovym jedlam...nebicko v papulke.

eva m, Ne, 03. 07. 2011 - 21:14

no to by sa urcite hodilo, take lahke vinko, to ja mozemÚsmev
Eva Slnko

lia6, Ne, 03. 07. 2011 - 21:07

Mňááám baklažááán...ja robievam aj nátierku z neho a je super...len škoda, že, keď už ho u nás dostať, tak nie vždy je dobrý...verím, že chutilo-vyzerá to suprovoÁno Slnko

eva m, Ne, 03. 07. 2011 - 21:15

natierku som jedla na stretnuti nanicmam v Tatrach - doniesla adus a bola skvelaaaaÁno
Eva Slnko

adus, Ne, 03. 07. 2011 - 21:10

mňam, ja baklažán môžem v každej podobe, ale ten prvý, čo som si v sobotu priniesla zo záhrady pôjde na ratatouile, takže toto až s tým druhým vyskúšam ....
akurát - ja si asi dám tú námahu, že použijem rajčiny čerstvé - kým dozreje ten baklažán, tak asi budú už aj prvé vlastné rajčiny, nehovoriac o tom, že mám aj vlastný cesnak ...
inak - vôôôôbec som sa nechcela chváliť Hambím sa Mrkám Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

eva m, Ne, 03. 07. 2011 - 21:12

Áno Áno Áno
aj ja by som dala cerstve paradajky, keby sa mi chcelo ich lupatMrkám
a na vlastne by som sa nacakalaaaa!
Eva Slnko

ivet36, Ne, 03. 07. 2011 - 22:59

Ja si prosim recept na tu pomazanku....ja baklazan Zlomené srdce Úsmev
ivetMrkám

lia6, Po, 04. 07. 2011 - 09:04

Neviem, ako Adus, ale ja robím takto:baklažán celý nelúpaný vložím do riadne vyhriatej rúry(200st)a nechám zpiecť...ako dlho neviem-proste, aby bol, ako "vechec"Vyplazený jazyk ...vyberiem, nechám vychladnúť, aby sa s ním dalo pracovať...ďalej ho ošúpem-rukami to pôjde ľahúčko...tú dužinu popučím-bude taká ee, čierna, ako keby na vyhodenie, tak sa nezlakni a ochutím korením, cxesnakom, trošku oliv.oleja...mňááám, asi si dnes spravím-teda, ak kúpim fajnýSlnko

fantika, Po, 04. 07. 2011 - 10:05

lius aký je ten fajný?lebo co v supermarketoch obkukujem je vacsinou uz také trocha poobité,postlácané a co ja viem aké..nevzbudzuje to vo mne nejak moc dovery..Chichocem sa

eva m, Po, 04. 07. 2011 - 10:08

mal by byt pekny, leskly, hladky - nie poobijany.
Na vrchu je stonka, ta nema byt zosusena.
Eva Slnko

adus, Po, 04. 07. 2011 - 09:23

ja zas takto:
baklažán ošúpem, nakrájam na kolieska, posolím a nechám "vypotiť" (= pustí vodu), potom poopekám na olivovom oleji z oboch strán, tak aby chytil "farbu"(pozor, niekto to už vyššie písal - neprechľastať - ak dáš liter oleja, vypije liter! Ja len tak pierkom panvicu pomastím, ako keď robím palacinky). Potom dám do misky, popučím vidličkou, prisolím, okorením, pridám popučený cesnak a majonézu, pekne premiešam a hotovo.
P.S. - ak to chceš diétne, dá sa aj bez majonézy, ale ja jej nedávam veľa - na jednu dávku tak za také to malé "jednorázové vrecúško" od H..mans, tak si myslím, že to raz za čas neuškodí. O.i. - ja majonézu priam milujem, hlavne takú, čo si sama urobím.

fidorka, Po, 04. 07. 2011 - 11:37

mňáááám,toto určite urobím,patizón som už skúšala zapekať,vyprážať,dusiť.ale nátierku sme ešte nemali,to bude radostííí Tlieskam ,ďakujem za tip Úsmev
šúpať ho netreba?

adus, Po, 04. 07. 2011 - 12:05

treba, veď to tam aj je napísané ... - ty si určite ešte nemala kávu, keď si to čítala Mrkám Chichocem sa

fidorka, Po, 04. 07. 2011 - 12:35

ma picne,ozááááj Hambím sa Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev ,ďakujem ti dobrá víla Bozkávam

fidorka, Po, 04. 07. 2011 - 12:36

no mne to dnes ale ozaj ide...nevieš prečo tam píšem o patizóne? Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

adus, Po, 04. 07. 2011 - 14:41

No, to som brala ako že - obmena receptu - lebo ja si to viem aj s patizónu celkom predstaviť
inak, mám aj recept na patizónovú nátierku kdesi - len ten neviem spamäti, musela by som doma pohľadať.

fidorka, Po, 04. 07. 2011 - 15:56

Aj ja si to viem predstaviť z patizónu,ale tak som sa sústredila na to fialkasté baklažánové mňam,že fakt neviem,kde sa tam ten patizón priplietol,ja asi potrebujem prázdniny Chichocem sa
Adus,ak budeš mať niekedy čas,pohľadaj prosím ťa tú patizónovú nátierku,budem rada,takéto dobroty v lete sú lepšie ako varené jedlá.

akalenkak67, Ne, 03. 07. 2011 - 22:49

Mne tento rok baklažány zožrali akési záhradné potvory.Prekvapenie Ak má moja mama,vyskúšam.Slnko

fantika, Po, 04. 07. 2011 - 10:04

baby opíste mi ako ten baklazán chutí?ja som ho totiz este nikdy nejedla..Hambím sa Vyplazený jazyk a silno si teraz z vasich receptov robím chútky len neviem ci by to u nás ostatní jedli..Chichocem sa

eva m, Po, 04. 07. 2011 - 10:10

nuz, tazka otazka, neviem opisat. Ak mas rada cuketu, patizon, tak by ti mohol chutit aj baklazan.
Velmi sa k nemu hodi cesnacikÚsmev
V Egypte som ho jedla obaleny a vyprazeny, duseny, plneny, zapekany, na vsetky mozne sposoby.
Eva Slnko

fantika, Po, 04. 07. 2011 - 11:05

Evi patizon mozem cuketu zas casto nejedávam,ale tiez mozem pecenu tekvicu,ked je to nieco blízke tekviciam tak by som to asi zjedla..Mrkám ale ostatní clenovia rodiny ee..Vyplazený jazyk takze ak si pripravím tak asi len pre seba..Úsmev

eva m, Po, 04. 07. 2011 - 11:47

aj ja to robim len sebeMrkám
Eva Slnko

loulou, Po, 04. 07. 2011 - 11:05

Mňam. Tak toto vyskúšam už dnes večer Úsmev

fantika, Po, 04. 07. 2011 - 11:06

este podotázka baklazán krájat neolupaný?

eva m, Po, 04. 07. 2011 - 11:46

nelupat! Supka obsahuje rutin, ktory je velmi dobry na cievy a zily, posilnuje ucinok vitaminu C, je antioxidant.
Eva Slnko

fantika, Po, 04. 07. 2011 - 11:48

dakujem za infoBozkávam ak sa mi podarí kúpit pekný baklazán urcite vyskusam..Úsmev

lia6, Po, 04. 07. 2011 - 16:56

Fanti, naozaj by sa nemal šúpať-hlavne kvôly vitamínom(ja aj zemiakovú kašu robím v poslednej dobe z neošúpaných zemkovMrkám)-preto ten baklažán pečiem najprv na plechu celý neošúpaný a následne z tej dužiny robím nátierku...viem, že tam už nie je potom šupka, ale tie vitamíny tam "prejdu"...aspoň som tak počula...ja dávam len tak "kvapku" oliv.oleja a cesnak s korením...občas pridám poch.smotanu...majolku nepoužívam, ale môže to byť dobré aj s týmÁno a aký by mal byť?...tak, ako už vyššie Evka písala a ešte niečo:mal by byť pružný(u nás vačšinou majú makký-ale to nie je pružný!)a hlavne-tá fialová farba by mala byť lesklá, nie matnáSlnko

fantika, St, 20. 07. 2011 - 15:32

baby dnes vyskúsam ten baklazán Tlieskam chcem pripomenut ze v tescu majú oddnes v akcii,tak sup sup nakupovat..Chichocem sa Mrkám a mali veru celkom pekné,teda aspon podla mojho laického oka..Veľký úsmev

eva m, Št, 21. 07. 2011 - 10:49

tak ako, fantika, podarilo sa? Chutilo?
Eva Slnko

fantika, Št, 21. 07. 2011 - 12:14

no neviem ci sa mám priznatHambím sa mne ten baklazán po upecení chutil tak odporne ze som ho nerobila dalej ale supla do smetí..Hambím sa takze asi nebudem baklazánozrút..Chichocem sa piekla som ho v celku ze to skúsim ako nátierku podla lie najprv,ale akosik mi tá chut nesadla..Smútok

eva m, Št, 21. 07. 2011 - 13:54

jaaaj, dievka moja, to sa ty tak rychlo nevzdavajVeľký úsmev , kostovat si mala az hotovu natierku, nie rozrobenu, neochutenuMrkám
skus iny receptMrkám
Eva Slnko

fantika, Št, 21. 07. 2011 - 16:18

no holt co uz..nejak to nevyslo..Chichocem sa som si myslela ze skoda ostatných ingrediencii ak mi to ani potom chutit nebude..Chichocem sa

fidorka, Št, 21. 07. 2011 - 22:41

Vidíš Fantika,každému chutí niečo iné,ja som to nakrájala na kolieska,a opekala na oliv.oleji,ako píše Adus a toľko som ho chutnala,toľko,až mi nič nezostalo na nátierku,všetko som to zjedla s hriankami a rajčinovým šalátom Vyplazený jazyk Chichocem sa

loulou, Št, 21. 07. 2011 - 13:58

Ja som robila, ešte pred týždňom, akurát som použila dvojnásobné množstvo mozzarelly, lebo som eidam a parmezán nemala a nechcelo sa mi trepať s tým bruchom do obchodu. Bolo to výýýbornééé, akurát som uznala nutnosť minimálne eidamu Úsmev Takže dík za recept, už ho mám uložený Áno

dulka, Št, 21. 07. 2011 - 18:41

Evka, dnes som urobila na večeru, akurát paradajky som dala čerstvé, olúpané a ako prílohu som dala opekané zemiaky - a k tomu síce nezdravé k takému zdravému jedlu, ale dala som aj tatarku Hambím sa . Bolo výborné, chutilo Áno , akurát MM tam stále hľadal "aspoň slaninku" Chichocem sa .

eva m, Št, 21. 07. 2011 - 19:31

tesim sa, ze vam chutilo, hoci verim, ze slaninka tam chybaChichocem sa
Eva Slnko

dulka, Št, 21. 07. 2011 - 21:12

Mne tam tá slaninka vôbec nechýbala, ale MM všade hľadá mäso, je schopný ho hľadať aj vo vyprážanom karfiole Chichocem sa

ja_hodka (bez overenia), Št, 21. 07. 2011 - 20:42

vyskusila som aj ja, dala som ale do tej omacky aj cuketu na drobno nakrajanu a papriku (take leco som z toho vlastne urobila), oregano, bazalku az na tanier cerstvu, eidam som tiez nemalaChichocem sa , tak bola len mozzarella a parmezan a bolo to vyborne. napadlo ma, ze aj taky besamel by sa tam niekde pridal...navrch napriklad a na to ten parmezan...mnam. Velmi fajny receptik Áno

eva m, Št, 21. 07. 2011 - 20:53

jeeej, dobra inspiraciaÁno
Eva Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama