
Dievčatá, takú dobrú večeru som si spravila, že sa chcem s vami podeliť o receptík
2 | kusov | baklažán |
2 | plechovky | lúpané paradajky |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | kus | mozarella |
100 | gramov | Eidam |
100 | gramov | parmezán |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | korenie | |
trocha | petržlenová vňať |
Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, dáme na plech a šupneme opiecť do rúry.
Kým sa pečie, pripravíme si omáčku: cibuľu a cesnak popražíme na olivovom oleji, pridáme lúpané paradajky, necháme zovrieť, pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, bazalku a 2 minútky povaríme.
Nakrájame si mozarellu a eidam, postrúhame parmezán. Do janskej misy dáme jednu vrstvu baklažánových koliesok, na ne eidam, na to časť omáčky. Znovu baklažán, naň mozarellu, omáčku. Opäť baklažán, naň omáčku a zasypeme parmezánom.
Dáme na 30 minút nezakryté do rúry. Hotové to je vtedy, keď sa na povrchu urobí jemná kôrka.
Baklažán je diétny, len to netreba prehnať s olejom, lebo ho rád vsiakne. Je to výborné jedlo, cesnačikom a bazalkou nemusíte šetriť;-), tie paradajky to znesú;-). Dobrú chuť, dievčatá:-) :-)
nic. Vsak som aj zjedla pol jenskej misy
ale salatik by sa hadam hodil.
Co su frizzante?
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...mňamózne
Ty si spapala aj polku jenskej misy?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nieee, misu som nechala, aby som si to mohla urobit aj nabuduce
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som doteraz tiez nepoznala frizzante, ale teraz som mudra, ked sme v Italy To je take lahke nizkoalkoholicke sumive vinko. Velmi fajne k jedlu, ja si ho este riedim mineralkou a mnam
K takymto zeleninovym jedlam...nebicko v papulke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no to by sa urcite hodilo, take lahke vinko, to ja mozem
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňááám baklažááán...ja robievam aj nátierku z neho a je super...len škoda, že, keď už ho u nás dostať, tak nie vždy je dobrý...verím, že chutilo-vyzerá to suprovo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
natierku som jedla na stretnuti nanicmam v Tatrach - doniesla adus a bola skvelaaaa
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, ja baklažán môžem v každej podobe, ale ten prvý, čo som si v sobotu priniesla zo záhrady pôjde na ratatouile, takže toto až s tým druhým vyskúšam ....
akurát - ja si asi dám tú námahu, že použijem rajčiny čerstvé - kým dozreje ten baklažán, tak asi budú už aj prvé vlastné rajčiny, nehovoriac o tom, že mám aj vlastný cesnak ...
inak - vôôôôbec som sa nechcela chváliť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja by som dala cerstve paradajky, keby sa mi chcelo ich lupat
a na vlastne by som sa nacakalaaaa!
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si prosim recept na tu pomazanku....ja baklazan
ivet
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem, ako Adus, ale ja robím takto:baklažán celý nelúpaný vložím do riadne vyhriatej rúry(200st)a nechám zpiecť...ako dlho neviem-proste, aby bol, ako "vechec" ...vyberiem, nechám vychladnúť, aby sa s ním dalo pracovať...ďalej ho ošúpem-rukami to pôjde ľahúčko...tú dužinu popučím-bude taká ee, čierna, ako keby na vyhodenie, tak sa nezlakni a ochutím korením, cxesnakom, trošku oliv.oleja...mňááám, asi si dnes spravím-teda, ak kúpim fajný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lius aký je ten fajný?lebo co v supermarketoch obkukujem je vacsinou uz také trocha poobité,postlácané a co ja viem aké..nevzbudzuje to vo mne nejak moc dovery..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mal by byt pekny, leskly, hladky - nie poobijany.
Na vrchu je stonka, ta nema byt zosusena.
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja zas takto:
baklažán ošúpem, nakrájam na kolieska, posolím a nechám "vypotiť" (= pustí vodu), potom poopekám na olivovom oleji z oboch strán, tak aby chytil "farbu"(pozor, niekto to už vyššie písal - neprechľastať - ak dáš liter oleja, vypije liter! Ja len tak pierkom panvicu pomastím, ako keď robím palacinky). Potom dám do misky, popučím vidličkou, prisolím, okorením, pridám popučený cesnak a majonézu, pekne premiešam a hotovo.
P.S. - ak to chceš diétne, dá sa aj bez majonézy, ale ja jej nedávam veľa - na jednu dávku tak za také to malé "jednorázové vrecúško" od H..mans, tak si myslím, že to raz za čas neuškodí. O.i. - ja majonézu priam milujem, hlavne takú, čo si sama urobím.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňáááám,toto určite urobím,patizón som už skúšala zapekať,vyprážať,dusiť.ale nátierku sme ešte nemali,to bude radostííí ,ďakujem za tip
šúpať ho netreba?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
treba, veď to tam aj je napísané ... - ty si určite ešte nemala kávu, keď si to čítala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ma picne,ozááááj
,ďakujem ti dobrá víla
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no mne to dnes ale ozaj ide...nevieš prečo tam píšem o patizóne?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, to som brala ako že - obmena receptu - lebo ja si to viem aj s patizónu celkom predstaviť
inak, mám aj recept na patizónovú nátierku kdesi - len ten neviem spamäti, musela by som doma pohľadať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja si to viem predstaviť z patizónu,ale tak som sa sústredila na to fialkasté baklažánové mňam,že fakt neviem,kde sa tam ten patizón priplietol,ja asi potrebujem prázdniny
Adus,ak budeš mať niekedy čas,pohľadaj prosím ťa tú patizónovú nátierku,budem rada,takéto dobroty v lete sú lepšie ako varené jedlá.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne tento rok baklažány zožrali akési záhradné potvory. Ak má moja mama,vyskúšam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby opíste mi ako ten baklazán chutí?ja som ho totiz este nikdy nejedla..
a silno si teraz z vasich receptov robím chútky len neviem ci by to u nás ostatní jedli..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nuz, tazka otazka, neviem opisat. Ak mas rada cuketu, patizon, tak by ti mohol chutit aj baklazan.
Velmi sa k nemu hodi cesnacik
V Egypte som ho jedla obaleny a vyprazeny, duseny, plneny, zapekany, na vsetky mozne sposoby.
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evi patizon mozem cuketu zas casto nejedávam,ale tiez mozem pecenu tekvicu,ked je to nieco blízke tekviciam tak by som to asi zjedla.. ale ostatní clenovia rodiny ee..
takze ak si pripravím tak asi len pre seba..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja to robim len sebe
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňam. Tak toto vyskúšam už dnes večer
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
este podotázka baklazán krájat neolupaný?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nelupat! Supka obsahuje rutin, ktory je velmi dobry na cievy a zily, posilnuje ucinok vitaminu C, je antioxidant.
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za info ak sa mi podarí kúpit pekný baklazán urcite vyskusam..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fanti, naozaj by sa nemal šúpať-hlavne kvôly vitamínom(ja aj zemiakovú kašu robím v poslednej dobe z neošúpaných zemkov)-preto ten baklažán pečiem najprv na plechu celý neošúpaný a následne z tej dužiny robím nátierku...viem, že tam už nie je potom šupka, ale tie vitamíny tam "prejdu"...aspoň som tak počula...ja dávam len tak "kvapku" oliv.oleja a cesnak s korením...občas pridám poch.smotanu...majolku nepoužívam, ale môže to byť dobré aj s tým
a aký by mal byť?...tak, ako už vyššie Evka písala a ešte niečo:mal by byť pružný(u nás vačšinou majú makký-ale to nie je pružný!)a hlavne-tá fialová farba by mala byť lesklá, nie matná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
baby dnes vyskúsam ten baklazán chcem pripomenut ze v tescu majú oddnes v akcii,tak sup sup nakupovat..
a mali veru celkom pekné,teda aspon podla mojho laického oka..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak ako, fantika, podarilo sa? Chutilo?
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no neviem ci sa mám priznat mne ten baklazán po upecení chutil tak odporne ze som ho nerobila dalej ale supla do smetí..
takze asi nebudem baklazánozrút..
piekla som ho v celku ze to skúsim ako nátierku podla lie najprv,ale akosik mi tá chut nesadla..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jaaaj, dievka moja, to sa ty tak rychlo nevzdavaj , kostovat si mala az hotovu natierku, nie rozrobenu, neochutenu
skus iny recept
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no holt co uz..nejak to nevyslo.. som si myslela ze skoda ostatných ingrediencii ak mi to ani potom chutit nebude..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vidíš Fantika,každému chutí niečo iné,ja som to nakrájala na kolieska,a opekala na oliv.oleji,ako píše Adus a toľko som ho chutnala,toľko,až mi nič nezostalo na nátierku,všetko som to zjedla s hriankami a rajčinovým šalátom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som robila, ešte pred týždňom, akurát som použila dvojnásobné množstvo mozzarelly, lebo som eidam a parmezán nemala a nechcelo sa mi trepať s tým bruchom do obchodu. Bolo to výýýbornééé, akurát som uznala nutnosť minimálne eidamu Takže dík za recept, už ho mám uložený
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tesiiii ma
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Evka, dnes som urobila na večeru, akurát paradajky som dala čerstvé, olúpané a ako prílohu som dala opekané zemiaky - a k tomu síce nezdravé k takému zdravému jedlu, ale dala som aj tatarku . Bolo výborné, chutilo
, akurát MM tam stále hľadal "aspoň slaninku"
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tesim sa, ze vam chutilo, hoci verim, ze slaninka tam chyba
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne tam tá slaninka vôbec nechýbala, ale MM všade hľadá mäso, je schopný ho hľadať aj vo vyprážanom karfiole
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyskusila som aj ja, dala som ale do tej omacky aj cuketu na drobno nakrajanu a papriku (take leco som z toho vlastne urobila), oregano, bazalku az na tanier cerstvu, eidam som tiez nemala , tak bola len mozzarella a parmezan a bolo to vyborne. napadlo ma, ze aj taky besamel by sa tam niekde pridal...navrch napriklad a na to ten parmezan...mnam. Velmi fajny receptik
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jeeej, dobra inspiracia
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skusim. Vyzera to mnam
A co k tomu? Salatik a biele frizzante? 