
M.á.r.i.a | Zapekaný baklažán
Pre milovníkov baklažánu mám malý nápad na zdravšiu verziu. Jedlo je vhodné aj pre tých, ktorí majú delenú stravu. Dajú sa pridať zemiaky ale postačí aj zeleninový šalát.
Ingrediencie
2 | kusov | baklažán |
2 | kusov | paradajka |
2 | kusov | mozzarella |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
rozmarín | ||
tymian |
Postup
Baklažán si umyjem, osuším a nakrájam po dĺžke na asi 1 cm pásky tak, aby hore pri stonke nebol baklažán prekrojený, vlastne ho nakrájame na vejárik. Trochu osolíme, položíme do pekáčika a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečieme asi 20 min.
Paradajky a mozzarellu si nakrájame na tenké pláty, ktoré naukladáme medzi predpečené plátky baklažánu. Opäť trochu osolíme, posypeme tymianom a rozmarínom. Dáme naspäť do rúry a pečieme 30 min.
Podávať môžeme s varenými zemiakmi ale postačí aj šalát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Fazuľový guláš
dasa_ | Fazuľový guláš
Fazuľový guláš
Veľmi výdatná polievka, s pečivom poslúži aj ako hlavný chod
Cuketové lečo s klobásou
Kamila | Cuketové lečo s klobásou
Cuketové lečo s klobásou
Rýchly letný obed, keď treba cuketu spotrebovať a aj chlapa presvedčiť, že lepší obed ešte nejedol. Cuketa je ľahšie stráviteľná ako paprika.