M.á.r.i.a
Pre milovníkov baklažánu mám malý nápad na zdravšiu verziu. Jedlo je vhodné aj pre tých, ktorí majú delenú stravu. Dajú sa pridať zemiaky ale postačí aj zeleninový šalát.
2 | kusov | baklažán |
2 | kusov | paradajka |
2 | kusov | mozzarella |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
rozmarín | ||
tymian |
Baklažán si umyjem, osuším a nakrájam po dĺžke na asi 1 cm pásky tak, aby hore pri stonke nebol baklažán prekrojený, vlastne ho nakrájame na vejárik. Trochu osolíme, položíme do pekáčika a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečieme asi 20 min.
Paradajky a mozzarellu si nakrájame na tenké pláty, ktoré naukladáme medzi predpečené plátky baklažánu. Opäť trochu osolíme, posypeme tymianom a rozmarínom. Dáme naspäť do rúry a pečieme 30 min.
Podávať môžeme s varenými zemiakmi ale postačí aj šalát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.