Pre milovníkov baklažánov malý nápad na zdravšiu verziu. Jedlo aj pre tých čo majú delenú stravu. Dajú sa pridať zemiaky ale postačí aj zeleninový šalát.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | baklažán |
2 | kusy | paradajka |
2 | kusy | mozzarella |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
rozmarín | ||
tymian |
Inštrukcie
Baklažán si umyjem, osuším a nakrájam po dĺžke na asi 1 cm pásky tak aby hore pr stonke nebol baklažán prekrojený....skratka nakrájame ho na vejárik. Trochu osolíme, položíme do pekáčika a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečieme asi 20 min.
Paradajky a mozzarellu si nakrájame na tenké pláty, ktoré naukladáme medzi predpečené plátky baklažánu. Opäť trochu osolíme, posypeme timiánom a rozmarínom. Dáme naspäť do rúry a pečieme 30 min.
Podávať môžeme s varenými zemiakmi ale postačí aj šalát.