Zapekaný baklažán

Pridal/a M.á.r.i.a

Pre milovníkov baklažánov malý nápad na zdravšiu verziu. Jedlo aj pre tých čo majú delenú stravu. Dajú sa pridať zemiaky ale postačí aj zeleninový šalát.

Zapekaný baklažán - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

2kusybaklažán
2kusyparadajka
2kusymozzarella
2polievkové lyžiceolivový olej
  soľ
  rozmarín
  tymian

Inštrukcie

Baklažán si umyjem, osuším a nakrájam po dĺžke na asi 1 cm pásky tak aby hore pr stonke nebol baklažán prekrojený....skratka nakrájame ho na vejárik. Trochu osolíme, položíme do pekáčika a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečieme asi 20 min.

Paradajky a mozzarellu si nakrájame na tenké pláty, ktoré naukladáme medzi predpečené plátky baklažánu. Opäť trochu osolíme, posypeme timiánom a rozmarínom. Dáme naspäť do rúry a pečieme 30 min.

Podávať môžeme s varenými zemiakmi ale postačí aj šalát. 

Vaše hodnotenie: Žiadne
2
Priemer: 2 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok