
M.á.r.i.a | Zapekaný baklažán
Pre milovníkov baklažánu mám malý nápad na zdravšiu verziu. Jedlo je vhodné aj pre tých, ktorí majú delenú stravu. Dajú sa pridať zemiaky ale postačí aj zeleninový šalát.
Ingrediencie
2 | kusov | baklažán |
2 | kusov | paradajka |
2 | kusov | mozzarella |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
rozmarín | ||
tymian |
Postup
Baklažán si umyjem, osuším a nakrájam po dĺžke na asi 1 cm pásky tak, aby hore pri stonke nebol baklažán prekrojený, vlastne ho nakrájame na vejárik. Trochu osolíme, položíme do pekáčika a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečieme asi 20 min.
Paradajky a mozzarellu si nakrájame na tenké pláty, ktoré naukladáme medzi predpečené plátky baklažánu. Opäť trochu osolíme, posypeme tymianom a rozmarínom. Dáme naspäť do rúry a pečieme 30 min.
Podávať môžeme s varenými zemiakmi ale postačí aj šalát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Efektné a rýchle slané koláčiky z lístkového cesta
dasa_ | Slané koláčiky z lístkového cesta
Efektné a rýchle slané koláčiky z lístkového cesta
Drobné slané chuťovky z lístkového cesta.
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Omeleta je jednoduché a rýchle jedlo vhodné na raňajky, ľahký obed či večeru. Tento recept ponúka základný postup, ktorý si môžete prispôsobiť podľa chuti – pridaním syra, zeleniny či šunky. Hotová je za pár minút a zvládne ju aj začiatočník.