
M.á.r.i.a | Zapekaný baklažán
Pre milovníkov baklažánu mám malý nápad na zdravšiu verziu. Jedlo je vhodné aj pre tých, ktorí majú delenú stravu. Dajú sa pridať zemiaky ale postačí aj zeleninový šalát.
2 | kusov | baklažán |
2 | kusov | paradajka |
2 | kusov | mozzarella |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
soľ | ||
rozmarín | ||
tymian |
Baklažán si umyjem, osuším a nakrájam po dĺžke na asi 1 cm pásky tak, aby hore pri stonke nebol baklažán prekrojený, vlastne ho nakrájame na vejárik. Trochu osolíme, položíme do pekáčika a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°, pečieme asi 20 min.
Paradajky a mozzarellu si nakrájame na tenké pláty, ktoré naukladáme medzi predpečené plátky baklažánu. Opäť trochu osolíme, posypeme tymianom a rozmarínom. Dáme naspäť do rúry a pečieme 30 min.
Podávať môžeme s varenými zemiakmi ale postačí aj šalát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...