Popis
Výborné bazmäsité jedlo. Papriky plníme tým, čo doma máme, smelo môžete vynechať niečo z môjho zoznamu, pridať napríklad cukinu, viac syra, iný syr .... Ja som potrebovala spotrebovať aj šampiňóny aj baklažán a s podobnou náplňou som už mala dobré skúsenosti, pri plnenom baklažáne.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
3 | kusy | paprika (rôznych farieb) |
1 | kus | cibuľa |
3 | kusy | strúčiky cesnaku |
200 | gramov | šampiňóny |
1 | kus | baklažán malý |
100 | gramov | syr halloumi |
50 | gramov | strúhaný syr typu parmezán |
trocha | olivový olej, soľ, korenie na zeleninu alebo iné, petržlenová vňať |
Inštrukcie
Papriky umyjeme, rozrežeme napoly a zbaíme semiačok. Okrem jednej polovice červenej papriky ich rozložíme na vymastenú zapekaciu misu.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemno. Červenú papriku nakrájame na kocky. . Šampiňóny očistíme a nakrájame. Šampiňóny očistíme a nakrájame. Baklažán umyjeme, rozrežeme na polovicu a nožíkom, alebo lyžicou vydlabeme dužinu a nakrájame ju na kocky.
Na oleji krátko opražíme cibuľu a cesnak, po chvíli pridáme šampiňóny, červenú papriku a a na záver krátko opečieme baklažán. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Na koniec primiešame nakrájanú petržlenovú vňať, alebo pažitku. Zeleninu preložíme do misky a primiešame k nej nahrubo nastrúhaný syr
Papriky naplníme pripravenou zmesou a pečieme cca 10 - 15 minút. Vrch posypeme strúhaným syrom, pečieme ešte cca 10 minút, pred dopečením môžeme dať krátko zapiecť cherry paradajky ako prílohu.
Podávame so šalátom, zeleninovou prílohou, pečenými paradajkami. Vhodné aj pri delenej strave a výborné aj studené.
PS: Mne ostalo trochu náplne, môžeme zmiešať s dvoma vajíčkami a spraviť výbornú omeletu.
Postup:







- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť