
Kamila | Baklažán plnený šampiňónmi a červenou paprikou
Chutná verzia plneného baklažánu, tentokrát v bezmäsitej verzii.
1 | kus | baklažán |
1 | kus | cibuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | červená paprika |
150 | gramov | šampiňóny |
2 | kusov | paradajka |
soľ | ||
čierne korenie | ||
olej |
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemno. Papriku umyjeme zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Paradajky krátko prelejeme horúcou vodou, olúpeme, rozrežeme, zbavíme jadierok a dužinu nakrájame nadrobno. Šampiňóny očistíme a nakrájame.
Baklažán umyjeme, rozrežeme na polovicu a nožíkom, alebo lyžicou vydlabeme dužinu. Duté časti preložíme do vymastenej zapekacej misy, potrieme olejom, posolíme a dáme piecť na cca 10 minút pri cca 215°C. Dužinu nakrájame na kocky.
Na oleji krátko opražíme cibuľu a cesnak, po chvíli pridáme červenú papriku a keď pustí šťavu, krátko opečieme baklažán. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Na záver primiešame nakrájanú dužinu paradajok.
Zeleninu preložíme na tanier. Na panvici a troche oleja krátko opečieme šampiňóny, osolíme okoreníme, dáme dole z tepla. Spojíme so zvyšnou zeleninou. môžeme pridať nadrobno nakrájaný petržlen alebo pažítku.
Z rúry vyberieme, to čo ostalo z baklažánov , naplníme pripravenou zmesou a pečieme ešte cca 10 - 15 minút. Pred dopečením, môžeme vrch ešte posypať strúhaným syrom. Podávame so šalátom, zeleninovou prílohou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty