
Ďalší recept k delenej strave - ako sa dá upraviť zeler
1 | kus | zeler |
1 | kus | zeler stonkový |
1 | balík | kuracie stehná |
1 | trocha | olivový olej |
trocha | víno | |
trocha | soľ | |
1 | trocha | mleté čierne korenie |
trocha | rasca |
Zelerové hranolčeky
Zeler očistíme a pokrájame na hranolčeky a dáme do misky.
Pridáme soľ a drvenú rascu, trošku olivového oleja a dobre premiešame
Na plech dáme papier na pečenie a naň poukladáme hranolčeky.
Pečené kuracie stehná
Na druhý plech si nachystáme kuracie stehná. Ja som mala kúpený balíček vykostených bez kože. Postupujujeme podobne ako pri zelerových hranolčekoch. V miske premiešame soľ, čierne mleté korenie, olej, zmesou ochutíme stehná a dáme na plech.
Kuracie stehná pečieme asi 30-40 minút a zeler asi 15-20 minút. Treba odsledovať podľa rúry.
Stonkový zeler na víne
Stopkatý / skonkový zeler umyjeme a nakrájame na kúsky. Pridáme trošku soli a kari korenia, orestujeme na troche oleja na panvici. Na záver pridáme trošku bieleho vína a pár minút podusíme.
Kuracie stehná podávam so zelerovými hranolkami a týmto stopkatým zelerom ako prílohou. Báječne sa to k sebe hodí a je to hlavné jedlo v rámci delenej stravy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty