reklama

Pečené kuracie stehná so zelerovými hranolkami a zelerom na víne

Pridal/a Lenka R dňa 25. 01. 2016 - 11:51 - Recepty Lenka R
Pečené kuracie stehná so zelerovými hranolkami a zelerom na víne, Zdravé recepty, recept, Lenka R

reklama

Ďalší recept k delenej strave - ako sa dá upraviť zeler

Ingrediencie
1 kus zeler
1 kus zeler stonkový
1 balík kuracie stehná
1 trocha olivový olej
  trocha víno
  trocha soľ
1 trocha mleté čierne korenie
  trocha rasca
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zelerové hranolčeky

Zeler očistíme a pokrájame na hranolčeky a dáme do misky.

Pridáme soľ a drvenú rascu, trošku olivového oleja a dobre premiešame 

Na plech dáme papier na pečenie a naň poukladáme hranolčeky.

Pečené kuracie stehná

Na druhý plech si nachystáme kuracie stehná. Ja som mala kúpený balíček vykostených bez kože. Postupujujeme podobne ako pri zelerových hranolčekoch. V miske premiešame soľ, čierne mleté korenie, olej, zmesou ochutíme stehná a dáme na plech.

Kuracie stehná pečieme asi 30-40  minút a zeler asi 15-20 minút. Treba odsledovať podľa rúry.

Stonkový zeler na víne

Stopkatý / skonkový zeler umyjeme a nakrájame na kúsky. Pridáme trošku soli a kari korenia,  orestujeme na troche oleja na panvici. Na záver pridáme trošku bieleho vína a pár minút podusíme.

Kuracie stehná podávam so zelerovými hranolkami a týmto stopkatým zelerom ako prílohou. Báječne sa to k sebe hodí a je to hlavné jedlo v rámci delenej stravy.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama