reklama

Parný hrniec

Delli , 06. 05. 2011 - 09:13

reklama

Milé dámi, nejaký ten rok sa venujem zdravému spôsobu života /teoreticky som dobre podkutá, prax mi v niektorých veciach uniká/ a momentálne uvažujem o zakúpení parného hrnca. Jeden z hlavných dôvodov je to, že mám veľmi rada zeleninu ale napríklad s takou brokolicou, ktorú priam zbožňujem, mám taký problém, že varená má už veľmi málo vitamínov a surová je zas tvrdá. Najprijatelnejší spôsob prípravy tvrdšej zeleniny sa mi javí pariť.
Keďže ide o dosť drahý prístroj, prosím Vás, ktoré máte skúsenosti s prípravou stravy na pare, o vaše skúsenosti. Ďakujem


reklama


reklama

annie, Pi, 06. 05. 2011 - 10:21

drahý? ja som kúpila v tescu za nejakých trápnych 450sk a varím v ňom už 3 roky....ja osobne parný hrniec môžem len a len odporúčať, varím v tom aj deťom a aj pre nás s manželom, chutia nám tie jedlá a sú zdravé

yanula, Pi, 06. 05. 2011 - 10:38

tiez si nemyslim, ze parny hrniec je drahy. mame doma taky ten elektricky a je to ozaj super vec.
ak sa ti to vsak zda vela peniazkov, tak je aj lacna varianta a myslim, ze vysledok je uplne ten isty... staci si kupit, ak to uz nahodou aj nemas, ten taky naparovac - kovovy podstavec s dierkami a nozickami - na knedle, co sa vlozi do hrnca s vodou na dne... a je z toho parny hrniec ako vysity Úsmev

lady, Pi, 06. 05. 2011 - 15:52

parny hrniec som dostala pred troma rokmi, rok nanho sadal prach a zacala som ho intenzivne vyuzivat, ked som zacala prikrmovat dcerku. bola som nadsena, varilo sa paradne. ked sa mi narodila druha, tak som ho dokladne vyumyvala a vyuzivala ako sterilizator, teraz uz papa prikrmy, takze ho zase zacnem vyuzivat naplno.
ak chces varit vo vacsom mnozstve viac veci naraz, doporucujem parny hrniec, jedno poschodie maso, druhe zelenina, tretie ryza a skvely obed hotovy za 20 min. ak chces iba trochu prilohy, tak ti fakt staci iba ta mriezka na knedle. pripadne si kup dve a mozes parit o stosest :) mriezka totiz rozhodne zaberie v kuchyni menej miesta ako parny hrniec. ale zato parny hrniec na konci cinkne, to mriezka nedokaze :)

akalenkak67, Pi, 06. 05. 2011 - 16:16

Parné hrnce nie sú drahé ani teraz.Ja mám taký s časovačom.Lenže nan padá prach v špajzi.Moje deti ani MM zeleninu nemusia.A parenie kompletného obeda,ked sú všetci doma,by som musela na viackrát.A záleží na tom asi kto čo rád.Mojej rodinke chutí mäsko pečené v rúre.Jedlá pripravované na pare mi nechcú.Zelenina tam nestráca farbu,ryža sa mi robila tiež dobre.Ale zvyšok by som varila sama sebe.

dasa_, So, 07. 05. 2011 - 07:25

Ja mám parný hrniec trojposchodový aj s miskou na ryžu a parila som už všeličo.
Zelenina výborná, zemiaky z parného hrnca nepotrebujú ani soľ.
Parené buchty, knedle - kľudne tri naraz. V hrnci som s tým mala trochu problém.
Ryža - tú som zatiaľ nevychytala, tá sa parila dlhšie ako by sa varila

Robím ale aj iné veci - teda na pare som pripravovala už všeličo:
losos - výborný
kuracie prsia - fajn jemné
kuracie roládky - vyborné
kurča s pórom a šampiňónmi - dalo sa
kuracie stehná na horčici s medov - vynikaúce (nakoniec zapekané na plechu)
kačka (prsia a stehná)

hrušky v smotanovočokoldovej omáčke

parené buchty aj na slano - plnka mleté maso alebo špenát s vajíčkom

Nepoužívam ho denne, postupne hľadám recepty.

johanecka, So, 07. 05. 2011 - 16:40

Ahoj ja varím všetko,od ryže,fazule až po hovädzie mäso aj zemiaky a všetko je uvarené omnoho omnoho rýchlejšie ako v obyčajných hrncoch. Už by som nemenila a neváhala nad kúpov. No sú aj drahšie aj lacnejšie,ja mám z tých lacnejších a som spokojná

dasa_, So, 07. 05. 2011 - 19:10

myslíš parný alebo tlakový hrniec?

Babula90, So, 07. 05. 2011 - 20:41

Parný hrniec je naozaj lacný, ale my sme nenašli spoločnú reč, stojí zavretý v špajzi a práši sa naňSmútok , nechutili nám veci v ňom urobené a bolo to aj dosť komplikované, ked som varila naraz zemiaky aj zeleninu, ustrážiť si to všetko, ale ešte verím, že sa skamarátime.Váľam sa od smiechu po podlahe

Delli, Po, 09. 05. 2011 - 09:09

Dievčatá, ďakujem Vám za vaše rady a skúsenosti. Pochválim sa, od piatku som majiteľkou parného hrnca. Cez víkend som ho používala a som s ním maximálne spokojná. Zatiaľ som parila len zeleninu - perfektná a v nedeľu k obedu som zemiaky parila a nie varila. Boli úžasné a pritom som ich vôbec nesolila a ani nebolo treba.
Čo sa týka ceny, no lacná záležitosť to nie je, kúpila som si TEFAL konkrétne VitaCuisine, ale zatiaľ som s ním max. spokojná. Viem, že sa dajú kúpiť omnoho lacnejšie, ale keď som zvážila na čo všetko ho chcem používať, veľkosť, dizajn, skladnosť...radšej som minula viac peňazí, ale tento mi po všetkých týchto stránkach vyhovuje.
Ešte raz vám všetkým ďakujem

madulka, Ne, 05. 06. 2011 - 19:39

S radosťou som si prečítala všetky komentáre ohľadne parného hrnca. Prednedávnom som si tiež kúpila parný hrniec a teraz hľadám recepty na prípravu chutných jedál. Dúfam, že niekto kto už má čo to vyskúšané prispeje svojou troškou do mlyna a podelí sa s nami ,ktorí to ešte neovládame.Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama