reklama

4 recepty na domáce ovocné zmrzliny

Pridal/a anjeli dňa 09. 08. 2017 - 18:41 - Recepty anjeli
4 recepty na domáce ovocné zmrzliny, Zmrzlina, recept, anjeli

anjeli | Recepty na domáce ovocné zmrzliny


reklama

Poznáme to všetci. Horúčavy, nikomu nič nechutí. Ale niečo predsa:) Zmrzlina, ktorá nahradí chuť na sladké mlsanie, ochladí a k letu skrátka patrí.

Ingrediencie
Marhuľová zmrzlina:
600 gramov smotanový jogurt
1 balík vanilkový cukor
4 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus marhuľový kompót
250 millilitrov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

No ale poznáme to, aby sme sa k tejto sladkej studenej dobrote dostali, musíme najskôr vyjsť do tej horúčavy, ak má zmrzlinár dobrú reputáciu tak si v tom teple treba vystáť aj rad a potom rýchlosťou blesku všetko zlízať a oblizovať si aj prsty, ruky a skrátka všetko, kam naša sladká dobrota cícerkom stiekla...

Toto všetko mám rada alebo prinajmenšom si to viem "odtrpieť", ale staré známe "za kvalitu sa platí" a za kopček zmrzliny tiež ma od takejto túry odrádza... veď keď si vynásobíte 5 členov rodiny krát 2-3 kopčeky, krát koľko centov za kopček? /u nás aktuálne 0,50 €/ a takto možno každý deň... no peňaženka zíva prázdnotou v polovici mesiaca.

Tak som nechtiac prešla na kupované "vaničkové" zmrzliny, ktoré som odvrhla v momente, keď mi na jazyku, podnebí a v celých ústach zostala mastná pachuť po umelých prísadách... ekonomické, ale chuťovým pohárikom neulahodilo.

Takže hor sa experimentovať, v dnešnej dobe nie je problém vyrobiť takmer čokoľvek domáce aj bez špeciálnych pomocníkov a zároveň aj dobrééé.

Našla som receptíky, vyskúšala som, upravila si podľa našej chuti a podelím sa :-)

MARHUĽOVÁ ZMRZLINA

  • 600 g smotanového jogurtu
  • 1 vanilkový cukor 
  • 4 -5 PL práškového cukru
  • 6 až 8 kúskov zaváraných alebo čerstvých marhúľ
  • 250 ml smotany na šľahanie

Recept na domácu marhuľovú zmrzlinu:

1. Jogurt zmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, pridáme nadrobno nasekané marhule a nakoniec zľahka vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu.

2. Dáme do chladničky a niekoľkokrát ešte prešľaháme /asi po 1 hodine/.

3. Nakoniec prenesieme do vhodnej nádoby a necháme zamraziť...

Zmrzlinka je svieža, nepresladená napriek tomu, že som pridala viac cukru. 

CITRÓNOVÁ ZMRZLINA

  • 600 g gréckeho jogurtu 
  • 200 ml smotany na šľahanie 
  • 2 ks citrónov 
  • 70 g krupicového cukru 
  • 2-3 PL práškového cukru

Recept na domácu citrónovú zmrzlinu:

1. Citróny dobre umyjeme a nastrúhame z nich kôru, vyžmýkame z nich šťavu.

2. Do hrnčeka nasypeme cukor a pridáme kôru, šťavu, ktorú vodou doplníme na 150 ml a dáme na 5 minút variť. Necháme vychladnúť.

3. Sirup vymiešame s jogurtom, práškovým cukrom a nakoniec zľahka vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu.

4. Dáme do mrazničky a niekoľkokrát /asi po hodine/ prešľaháme.

5. Potom prenesieme do vhodnej nádoby a necháme zmrznúť.

Znovu som "musela" trochu dosladiť, pretože kyslastá chuť jogurtu a šťava z citrónov nám vykrúcali tváre do grimás a vychutnať si ju sa nedarilo... 

BANÁNOVÁ ZMRZLINA SO SUŠIENKAMI

Favorit našej princeznej. Tu som pre zmenu musela pridať viac smotany, pretože sa nám zdala príkro sladká a namiesto klasických sušienok som dala podrvený medový plát, i keď podľa mňa akékoľvek sušienky môžu byť. 

  • 400 ml smotany na šľahanie 
  • Salko 
  • 1 banánový puding v prášku 
  • 1 banán 
  • 1 šálka rozdrvených sušienok

Recept na banánovú zmrzlinu:

1. Smotanu vyšľaháme dotuha, postupne zašľaháme banánový puding a nakoniec zľahka všľaháme Salko.

2. Opatrne vmiešame olúpaný a nadrobno nakrájaný banán a sušienky.

3. Nalejeme do vhodnej nádoby a dáme zamraziť.

BROSKYŇOVÁ ZMRZLINA

Toto je môj favorit, možno aj preto, že manžel dostal od kolegu domáce sladučké a voňavé broskyne.

  • 500 g vykôstkovaných broskýň
  • 200 ml smotany na šľahanie 
  • 150 g kryštálového cukru

Recept na domácu broskyňovú zmrzlinu:

1. Broskyne nakrájame na drobno, rozmixujeme na pyré, prepasírujeme a rozmixujeme s cukrom.

2.  Vmiešame  smotanu a dáme do mrazničky.

3. Po cca 45 minútach premixujeme aspoň 3-4 krát, prelejeme do vhodnej nádoby a necháme zamrznúť.

Sedem receptov na domáce zmrzliny a nanuky

Doplňujúce obrázky
4 recepty na domáce ovocné zmrzliny, Zmrzlina, recept, anjeli, 1

anjeli

4 recepty na domáce ovocné zmrzliny, Zmrzlina, recept, anjeli, 2

anjeli

4 recepty na domáce ovocné zmrzliny, Zmrzlina, recept, anjeli, 3

anjeli

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
25 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama