reklama

Domáca zmrzlina stracciatella a broskyňový sorbet.

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 03. 08. 2018 - 16:38 - Recepty M.á.r.i.a
Domáca zmrzlina stracciatella a broskyňový sorbet., Zmrzlina, recept, M.á.r.i.a

M.a.r.i.a | Domáca zmrzlina stracciatella a broskyňový sorbet.


reklama

Osveženiu som neodolala a urobila zmrzlinu a sorbet...mňamka

Ingrediencie
Zmrzlina:
3 kusov vajce
3 polievkové lyžice trstinový cukor
300 millilitrov smotana na varenie
75 gramov čokoláda
75 gramov nasekané mandle
Sorbet:
500 gramov broskyňa
200 millilitrov voda
4 polievkové lyžice trstinový cukor
  kus citrónová šťava
200 millilitrov biely jogurt
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Stracciatella: Smotanu 12 %, žĺtky, vanilkový cukor, trstinový cukor vyšľaháme nad parou do husta. Odstavím a do teplého ľahko vmiešame tuhý sneh z bielkov, necháme vychladnúť a na záver spojíme s vyšľahanou šľahačkou. Na záver pridáme nastrúhanú čokoládu a mandle .

Sorbet : Broskyne obaríme vriacou vodou a ošúpeme. Tým sa aj rozvoňajú. Z vody s cukrom a šťavou z citróna uvaríme sirup, necháme vychladnúť. Rozmixujeme spolu s broskyňami a pomaly vmiešame 200 ml bieleho jogurtu.

Zmrzlinu a sorbet nalejeme do nádob a dáme do mrazničky . Každú hodinu dobre premiešame, aby sa prevzdušnila a nemala v sebe veľa ľadu. Opakujeme aspoň 3 - 4 krát. Potom už len servírujeme.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama