Domáca zmrzlina stracciatella a broskyňový sorbet.

Popis

Osveženiu som neodolala a urobila zmrzlinu a sorbet...mňamka

Domáca zmrzlina stracciatella a broskyňový sorbet. - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

stracciatella
3kusyvajicka
3polievkové lyžicetrstinový cukor + vanilkový cukor
300millilitrovsmotana 12%
75gramovčokoláda
75gramovmandle drvené
broskyňový sorbet
500gramovbroskyne
200millilitrovvoda
4polievkové lyžicetrstinový cukor
 kuscitrón - šťava
200millilitrovbiely jogurt hustý

Inštrukcie

Stracciatella : smotanu 12 %, žĺtka, vanilkový cukor, trstinový cukor vyšľahať nad parou do husta. Odstaviť a do teplého ľahko vmiešame tuhý sneh z bielkov, nechať vychladnúť a na záver spojiť s vyšľahanou šľahačkou. Na záver pridať nastrúhanú čokoládu a mandle .
Sorbet : broskýne obarime teplou vodou a ošúpeme. Tým sa aj rozvoňajú. Vody s cukrom a šťavou z citróna uvariť na sirup, nechať vychladnúť. Rozmixovať spolu s broskyňami a pomaly vmiešať 200 ml bieleho jogurtu .
Zrmrlinu a sorbet naliať do nádob a dať do mrazníka chladiť. Každú hodinu dobre premiešať aby sa prevzdušnila a nemala v sebe veľa ľadu. Opakovať aspoň 3 - 4 krát. Potom už len servírovať.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok