
M.a.r.i.a | Domáca zmrzlina stracciatella a broskyňový sorbet.
Osveženiu som neodolala a urobila zmrzlinu a sorbet...mňamka
Zmrzlina: | ||
3 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
300 | millilitrov | smotana na varenie |
75 | gramov | čokoláda |
75 | gramov | nasekané mandle |
Sorbet: | ||
500 | gramov | broskyňa |
200 | millilitrov | voda |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
kus | citrónová šťava | |
200 | millilitrov | biely jogurt |
Stracciatella: Smotanu 12 %, žĺtky, vanilkový cukor, trstinový cukor vyšľaháme nad parou do husta. Odstavím a do teplého ľahko vmiešame tuhý sneh z bielkov, necháme vychladnúť a na záver spojíme s vyšľahanou šľahačkou. Na záver pridáme nastrúhanú čokoládu a mandle .
Sorbet : Broskyne obaríme vriacou vodou a ošúpeme. Tým sa aj rozvoňajú. Z vody s cukrom a šťavou z citróna uvaríme sirup, necháme vychladnúť. Rozmixujeme spolu s broskyňami a pomaly vmiešame 200 ml bieleho jogurtu.
Zmrzlinu a sorbet nalejeme do nádob a dáme do mrazničky . Každú hodinu dobre premiešame, aby sa prevzdušnila a nemala v sebe veľa ľadu. Opakujeme aspoň 3 - 4 krát. Potom už len servírujeme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty