
anjeli | Marhuľovo-medová zmrzlina
Teplota von stúpa a pre moje telo je to signál, že potrebuje zmrzlinu. Veľa zmrzliny. A keďže nie som žiadny nováčik pri výrobe tej domácej, rozhodla som sa vyskúšať aj "zdravšiu" verziu. Malaa úspech.
Ingrediencie
10 | kusov | marhule |
200 | millilitrov | kokosové mlieko |
3 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | vanilkový cukor |
Postup
Marhule rozmixujeme dohladka, pridáme kokosové mlieko, med /kto má rád sladšie, môže ho dať viac/ a vanilkový extrakt. Ak používame čerstvé marhule, treba ich dať na pár hodín do mrazničky, potom vybrať, aby mali mäkšiu konzistenciu.
Spolu premixujeme a nalejeme do nádobky a dáme zamraziť, alebo porozlievame do nádobky na nanuky a tiež dáme zamraziť.

anjeli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo-ríbezľový koláč
Kamila | Makovo-ríbezľový koláč
Makovo-ríbezľový koláč
Výborný ovocný koláč. Recept uvádzam v bezlepkovej a bez mliečnej verzii, ale smelo môžete bezlepkovú múku nahradiť klasickou polohrubou.
Rýchla ríbezľová roláda
dasa_ | Rýchla ríbezľová roláda
Rýchla ríbezľová roláda
Prevrátená roládam ktorú môžete naplniť drobným ovocím, ktoré máte po ruke. Okrem ríbezlí vyskúšajte napríklad čučoriedky, egreše...