
anjeli | Domáca čokoládová zmrzlina
Leto pokračuje, teploty stále stúpajú nad 30 stupňov a moje experimentovanie so zmrzlinou bez zmrzlinovača úspešne pokračuje.
1⁄4 | liter | šľahačková smotana |
3⁄4 | liter | mlieko |
10 | kusov | žĺtok |
280 | gramov | kryštálový cukor |
80 | gramov | kakao |
Čokoláde a zmrzline ja naozaj nedokážem odolať a ak sú v jednom spojené... raj na zemi. Navyše s poctivými ingredienciami naozaj nemá čo tú chuť pokaziť. Tak trochu mnou zas upravené...
- 1/4 l šľahačkovej smotany,
- 3/4 l mlieka
- 10 žĺtkov /netreba sa báť, budú tepelne upravené/
- 280 g kryštálového cukru
- 80 g kvalitného kakaa
Postup:
V hrnčeku si rozmiešame mlieko, žĺtka, cukor, kakao, pridáme smotanu a varíme, aby zmes zhustla, ale nevrela. Ja ju nechám na ohni po bod varu. Potom odstavíme a necháme vychladnúť, šupneme do vhodnej nádoby /aby sa zmestila do mrazničky a dalo sa v nej aj šľahať/. Necháme mraziť a asi každú hodinku premixujeme /asi 4 x/. Keď je polotuhá, prelejeme do lepšej nádobky a necháme úplne zamrznúť.
Potrebujeme
- 1 malý a dobre zrelý žltý melón, ktorý si vydlabeme a odvážime si 500 g dužiny
- 100 g kryštálového cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
- šťava z 1 citróna
Postup:
Dužinu z melóna rozmixujeme na pyré spolu s cukrom a citrónovou šťavou. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka vmiešame k pyré. Nádobu vložíme do mrazničky a zhuba po každej hodine premixujeme /asi 3-4 krát/. Potom polotuhú zmes prelejeme do vhodnej nádoby a necháme zamrznúť
A táto zmrzlinka pripomenula mne aj manželovi detstvo - silne nám pripomenula "Polárkový sneh"

anjeli | Domáca melónova zmrzlina

anjeli | Domáca zmrzlina
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty