
majas | Bryndzová polievka
Vodu z halušiek nevylievajte, urobte z nej výbornú bryndzovú polievku.
5 | kusov | zemiak |
2 | kusov | cibuľa |
250 | gramov | bryndza |
1⁄2 | liter | mlieko |
1 | polievková lyžica | maslo |
kôpor | ||
Halušky: | ||
polohrubá múka | ||
voda | ||
2 | kusov | zemiak |
Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky, cibuľu na drobno, spolu to dáme variť do hrnca, keď zovrie posolíme (bryndza je dosť slaná, tak s mierou).
Pripravíme si cesto na halušky (postrúhané zemiaky + múka) a keď už sú kocky a cibuľa mäkké nahádžeme (pretlačíme) halušky. Môžeme pridať vodu podľa hustoty. Chvíľku povaríme.
Roztlačíme (rozmiešame) bryndzu s mliekom, aby neboli hrudky túto zmes vlejeme do už odstavenej polievky, môžeme doliať mlieko podľa potreby a hustoty, belosti..., pridáme maslo a nadrobno posekaný kôpor. Dobrú chuť.
Odporúčanie: keď varíte bryndzové halušky, zliatu vodu si nechajte a dajte ju do polievky, bude ešte lepšia.
Recept mám od svokry, za čo som jej vďačná, aj keď tá jej chutí trochu inak, aj tá moja je u naších detí najobľúbenejšia polievka.
ďakujem, učite vyskúšam