reklama

Cesnakové rezne

Pridal/a adus dňa 17. 01. 2010 - 15:32 - Recepty adus
obrázok k receptu

reklama

Podobá sa to čiernohorskému rezňu, ale je to predsa niečo iné

Ingrediencie
800 gramov kuracie rezne
4 strúčiky cesnak
3 kusov zemiak
2 kusov vajce
150 gramov hladká múka
150 gramov ementál
1⁄4 čajová lyžička soľ
  trocha mleté čierne korenie
100 millilitrov pivo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Roztlačíme 3-4 strúčiky cesnaku a na doštičke ich opačnou stranou lyžičky vymiešame na "pastu" s 1 kávovou lyžičkou soli.

Touto pastou potrieme kuracie rezne (ja robím z prsíčiek, pričom jednu tú polovičku ešte zväčša prekrojím napoly, takže mám z nej dva rezne) a necháme odstáť (tak aspoň 1 hod.).

Medzičasom si pripravíme zemiakové cestíčko: očistené surové zemiaky postrúhame, pridáme vajce, postrúhaný ementál a múku, jemne osolíme (pozor, mäso bude dosť slané, tak ozaj iba toľko, aby to cestíčko nebolo bez chuti) a pridáme špetku MČK.

Ak sa nám cestíčko náhodou vydarí príliš husté, riedime pivom (ja nerobím - pivo doma nevedieme, lebo MM pred pivom uprednostňuje vínny strek).

Odležané rezne čiastočene zbavíme cesnakovej pasty (stiahneme ju dolu tupou hranou noža), obalíme ich v hladkej múke a potom v cestíčku - to musíme na rezne doslova "pricapkať".

Obalené rezne vysmažíme.

U nás sa to najčastejšie podáva s "havajskými zemiakmi" - čo sú v podstate obyčajné opekané zemiaky (predvarené, potom opečené v trúbe), iba my ich takto voláme.

Doplňujúce poznámky

Pokiaľ ide o ten syr, skúšala som aj iné druhy okrem ementálu, ale mám zistené, že keď sa to vysmáža, tak ten ementál je naozaj najideálnejší, iné syry sa správali v tom cestíčku "všelijako", ale samozrejme, dá sa to aj s inými druhmi tvrdého syra.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

adus, Ne, 17. 01. 2010 - 15:33

Tak, urobím vám trošku chute po obede - totok sme dnes hamkali na obed u nás.

Heja, Ne, 17. 01. 2010 - 15:40

aj my máme radi černohorský rezeň ale toto vyskušam,my sme mali dnes mäsko na hríbkoch a ryžu.ja moc na šťave nemusím tak som aka si hladná

bigmama, Ne, 17. 01. 2010 - 18:10

hm, cesnak tu maju frantici radi, tak podam hlasenie drahemu, bude to ao hlavne jedlo Áno Mrkám
bigmama Objímam

adus, Ne, 17. 01. 2010 - 20:36

a daj potom vedieť, ako frantíkom chutilo

bigmama, Ne, 17. 01. 2010 - 20:39

jasne, ze dam, ake mam skusenosti, tak sa budu olizovat az za usami Chichocem sa Váľam sa od smiechu po podlahe
bigmama Objímam

lia6, Ne, 17. 01. 2010 - 20:56

Toto vysiéra dobručko...ja dávam cesnak do cestíčka, ale vyskúšam...ďakujem za tipSlnko

adus, Ne, 17. 01. 2010 - 21:10

práve v tom je to iné, že ten cesnak necháš,aby prenikol do mäska, mňam, ešte teraz sa oblizujem.

fidorka, Ne, 17. 01. 2010 - 21:14

len sa zalizujVyplazený jazyk ...si mi tu chute narobila,musela som si ísť nátierku vyšľahať,čo som vyhladla a v dome ani kúsok mäska,všetko zjedenéSmútok
ale vďaka za dobrý nápad,určite vyskúšame,tiež som ešte s cesnakom nerobilaSlnko

adus, Ne, 17. 01. 2010 - 21:23

a jakú si - šak povedz

fidorka, Ne, 17. 01. 2010 - 21:28

nastrúhaš si lahôdkové tofu,nakrájaš na drobno cibuľku,odstrihneš z kvetináča hrsť pažítky a na drobno posekáš...do druhej misky dáš maslo,syrokrém,alebo syr včrievku,horčicu-toto vyšľaháš a primiešaš to čo som písala na začiatku.Natrieš na chlebík a tváriš sa,že máš cesnakový rezeň Vyplazený jazyk

adus, Ne, 17. 01. 2010 - 21:36

To vyzerá mňamkovo, isto-iste vyskúšam! ďakujem Slnko

lia6, Ne, 17. 01. 2010 - 21:30

Mňáááám, téda...takto na večerPrekvapenie nó, ešte že je tam tofuSlnko

fidorka, Ne, 17. 01. 2010 - 21:33

vieš čo Lia,keď som čítala tie cesnakové rezne,tak som vyhladla,no musela som niečo vymyslieť Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama