
Podobá sa to čiernohorskému rezňu, ale je to predsa niečo iné
800 | gramov | kuracie rezne |
4 | strúčiky | cesnak |
3 | kusov | zemiak |
2 | kusov | vajce |
150 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | ementál |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
trocha | mleté čierne korenie | |
100 | millilitrov | pivo |
Roztlačíme 3-4 strúčiky cesnaku a na doštičke ich opačnou stranou lyžičky vymiešame na "pastu" s 1 kávovou lyžičkou soli.
Touto pastou potrieme kuracie rezne (ja robím z prsíčiek, pričom jednu tú polovičku ešte zväčša prekrojím napoly, takže mám z nej dva rezne) a necháme odstáť (tak aspoň 1 hod.).
Medzičasom si pripravíme zemiakové cestíčko: očistené surové zemiaky postrúhame, pridáme vajce, postrúhaný ementál a múku, jemne osolíme (pozor, mäso bude dosť slané, tak ozaj iba toľko, aby to cestíčko nebolo bez chuti) a pridáme špetku MČK.
Ak sa nám cestíčko náhodou vydarí príliš husté, riedime pivom (ja nerobím - pivo doma nevedieme, lebo MM pred pivom uprednostňuje vínny strek).
Odležané rezne čiastočene zbavíme cesnakovej pasty (stiahneme ju dolu tupou hranou noža), obalíme ich v hladkej múke a potom v cestíčku - to musíme na rezne doslova "pricapkať".
Obalené rezne vysmažíme.
U nás sa to najčastejšie podáva s "havajskými zemiakmi" - čo sú v podstate obyčajné opekané zemiaky (predvarené, potom opečené v trúbe), iba my ich takto voláme.
Pokiaľ ide o ten syr, skúšala som aj iné druhy okrem ementálu, ale mám zistené, že keď sa to vysmáža, tak ten ementál je naozaj najideálnejší, iné syry sa správali v tom cestíčku "všelijako", ale samozrejme, dá sa to aj s inými druhmi tvrdého syra.
Ďalšie recepty
aj my máme radi černohorský rezeň ale toto vyskušam,my sme mali dnes mäsko na hríbkoch a ryžu.ja moc na šťave nemusím tak som aka si hladná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hm, cesnak tu maju frantici radi, tak podam hlasenie drahemu, bude to ao hlavne jedlo
bigmama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a daj potom vedieť, ako frantíkom chutilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jasne, ze dam, ake mam skusenosti, tak sa budu olizovat az za usami
bigmama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto vysiéra dobručko...ja dávam cesnak do cestíčka, ale vyskúšam...ďakujem za tip
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
práve v tom je to iné, že ten cesnak necháš,aby prenikol do mäska, mňam, ešte teraz sa oblizujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
len sa zalizuj ...si mi tu chute narobila,musela som si ísť nátierku vyšľahať,čo som vyhladla a v dome ani kúsok mäska,všetko zjedené
ale vďaka za dobrý nápad,určite vyskúšame,tiež som ešte s cesnakom nerobila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a jakú si - šak povedz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nastrúhaš si lahôdkové tofu,nakrájaš na drobno cibuľku,odstrihneš z kvetináča hrsť pažítky a na drobno posekáš...do druhej misky dáš maslo,syrokrém,alebo syr včrievku,horčicu-toto vyšľaháš a primiešaš to čo som písala na začiatku.Natrieš na chlebík a tváriš sa,že máš cesnakový rezeň
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To vyzerá mňamkovo, isto-iste vyskúšam! ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rado sa stalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mňáááám, téda...takto na večer nó, ešte že je tam tofu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vieš čo Lia,keď som čítala tie cesnakové rezne,tak som vyhladla,no musela som niečo vymyslieť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak, urobím vám trošku chute po obede - totok sme dnes hamkali na obed u nás.