reklama

Mandľovo-smotanová torta bez múky

Pridal/a Kamila dňa 12. 07. 2017 - 17:57 - Recepty Kamila
Mandľovo-smotanová torta bez múky, Torty, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na jeden z mojich tradičných oblížprstových koláčikov. Opäť som hľadala niečo vhodné pre moju antihistamínovú devu, akosi mi dochádza fantázia (bez čokolády, kakaa, orechov, bielej múky, ovocia ... sa ťažšie experimentuje) a to som rada, že akceptuje laktózu. 

Ingrediencie
  Korpus:
4 kusov bielok
90 gramov kryštálový cukor
100 gramov mleté mandle
Pudingový krém:
500 millilitrov mlieko
50 gramov Zlatý klas
4 kusov žĺtok
1 kus vanilkový cukor
1 polievková lyžica kryštálový cukor
250 gramov mascarpone
Smotanová náplň:
250 millilitrov šľahačková smotana
1 kus vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Bielka s cukrom vyšľaháme do snehu a zľahka k nemu primiešame krátko opražené mleté lúpané mandle. Už som robila podobný aj z nelúpaných mandlí. Korpus bude nižší tak či tak. 

Hmotu rozotrieme vo forme vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Pudingový krém:

Z mlieka, pudingu, žĺtok a cukru uvaríme hustý krém, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť a už len zľahka spojíme s mascarpone. Rozotrieme na vychladený korpus s rafikom dáme stuhnúť do chladničky

Šľahačka:

Vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom a rozotrieme na pudingovú náplň. Dáme schladiť do chladničky, čím dlhšie tým lepšie. Úsmev

Koláčik je oblížprstový, ale aký dobrý.Úsmev

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

púpavienka, Št, 13. 07. 2017 - 19:17

Ja som ešte koláčik nemala za te mesiace, ale dnes ma doslova prepadla chuť na niečo jemné a sladké, no nemám doma ani mandle a ani šľahačku takže si nechám zájsť chute ale vyzerá božský.

Kamila, Št, 13. 07. 2017 - 20:33

Tinke robim aj klasicku piskotu so spaldovou mukou, alebo mojou bezlepkovou, tam tej muky nie je vela a uz som jej robila aj s karobom. A naplne obmienam kombinaciu, tvaroh, slahacka, mascarpone, puding ...., pokial viem z orechov su jedine mandle povolene, ale fakt je to u kazdeho ine.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama